10.03.2024
Телеканал NTD

Кішка-терапевт стала другом колишньому прикордоннику з психічною травмою

Кішка-терапевт стала другом колишньому прикордоннику з психічною травмою

Австралієць Анторр звично замовляє в кафе чашку кави для себе та склянку молока для Розбійниці. Так..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Австралієць Анторр звично замовляє в кафе чашку кави для себе та склянку молока для Розбійниці. Так звати кішку, яка нещодавно стала його незмінною супутницею.

Чоловік багато років був прикордонником, а також працював в екстрених службах. Як наслідок, у нього виник посттравматичний розлад.

[Анторр, власник кішки]:
«Я був одним із тих, хто каже: “Зі мною такого ніколи не станеться. Я життєрадісний і сильний”».

Через психологічну травму Анторр став нетовариським, з’явилась агресія. Лікарі порадили завести кішку, але не просту. Розбійниця — кваліфікований лікар душі. Вона пройшла навчання і знає, що робити в різних ситуаціях.

[Анторр, власник кішки]:

«Вона дає зрозуміти, коли я роблю щось не зовсім правильно. Лягає поруч і кладе лапи мені на ногу, як це часто роблять кішки, а потім вимагає уваги».

Фахівці кажуть, що присутність домашніх тварин допомагає людям краще контролювати емоції.

[Ванесса Гамільтон, директорка клініки]:
«Людина вже не так гостро відчуває самотність. У неї стає менше поганих емоцій, менше тривожності і слабшає депресія».

Кішці треба гуляти, тому Анторр почав частіше виходити надвір. Розбійниця також допомагає йому невимушено спілкуватися з людьми. Тепер колишній прикордонник дедалі більше вірить у своє одужання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кішка-терапевт стала другом колишньому прикордоннику з психічною травмою40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: