13.02.2024
Телеканал NTD

Уроки усмішки викладають японським студентам

Уроки усмішки викладають японським студентам

Студенти Токійського художнього інституту підносять дзеркало до обличчя й розтягують кутики рота. Цей урок не входить..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Студенти Токійського художнього інституту підносять дзеркало до обличчя й розтягують кутики рота. Цей урок не входить до звичайної програми. Тут навчають усміхатися.

Факультативні заняття проводить Кейко Кавано. Послуги її компанії у Японії мають великий попит. Річ у тім, що дедалі більше японців після пандемії починають ходити в громадських місцях без маски. І, як з’ясувалося, багато хто просто розучився усміхатися один одному.

[Кейко Кавано, викладач уроків усмішки]:

«Коли сам удома, то нормально не виражати на обличчі жодних емоцій. У цьому разі ми не рухаємо обличчям, це стає нормою».

Ще до пандемії носіння маски в Японії для багатьох було звичайним явищем під час сезонного нежитю, а також іспитів. Багато хто просто боявся захворіти під час ключового періоду в житті.

Хоча в березні уряд скасував рекомендацію носити маски, багато хто не готовий із ними розлучатися. Опитування показують, що повністю від них відмовилися лише 8 % респондентів.

Студенти кажуть, що уроки усмішки виявилися дуже корисними.

[студентка]:

«Під час пандемії я мало користувалася мімічними м’язами. Приємно було ними попрацювати».

[студентка]:

«Це для мене новий досвід: усміхатися й одночасно звертати увагу на вираз обличчя. Тепер більше замислюватимуся над тим, який вигляд має моє обличчя, коли я усміхаюся».

Сама Кавано повірила в силу усмішки, коли залишила роботу радіоведучої. Вона зрозуміла, що за час роботи в закритому приміщенні м’язи її обличчя ослабли. Через цікавість вона почала вивчати фізіологію та психологію усмішки, а у 2017 році стала давати уроки.

Її фірмовий метод — техніка усмішки в голлівудському стилі. Він включає очі «півмісяцем», округлі щоки, а також формування усмішки так, щоб оголювалося вісім найбіліших верхніх зубів.

Учні Кавано можуть оцінити, наскільки досконалі їхні усмішки за допомогою програмного забезпечення для розпізнавання облич. Воно оцінює їх за 100-бальною системою.

[Кейко Кавано, викладач уроків усмішки]:

«У нього 85 балів. Усе, що вище за 80 — гарна усмішка».

Усміхатися корисно й на співбесідах.

[студент]:

«Це можна чудово використовувати під час пошуку роботи. Зазвичай на співбесіду приходить багато людей. Перше враження дуже важливе».

Зі слів Кавано, зацікавлення її уроками зросло в чотири рази, як порівняти з минулим роком.

Годинне заняття коштує коло 55 доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уроки усмішки викладають японським студентамСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: