10.11.2024
Телеканал NTD

Британо-бельгійські брат і сестра здобули престижний приз Сігрейва

Британо-бельгійські брат і сестра здобули престижний приз Сігрейва

Мак і Зара Рутерфорд — брат і сестра з Бельгії, а також пілоти-рекордсмени. Тепер їм вручили..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Мак і Зара Рутерфорд — брат і сестра з Бельгії, а також пілоти-рекордсмени. Тепер їм вручили престижну нагороду в сфері авіації та перегонових авто. Зрештою вони стали наймолодшими її володарями в історії.

Приз Сігрейва вручають із 1930 року. Його знамениті володарі — Льюїс Гемілтон і Річард Бренсон. Тепер його отримала 21-річна Зара і 16-річний Мак.

Мак у 15 років став наймолодшим у світі пілотом. А вже в 16 — вирушив у навколосвітню подорож на одномісному літаку. Завершив свій політ, коли йому виповнилося 17 років.

А Зара вже в 19 стала наймолодшою жінкою-пілотом, яка здійснила подорож 51-ю країною світу. Її політ тривав п’ять місяців.

[Зара Рутерфорд, пілот]:
«Я змогла пролетіти над центральним парком Нью-Йорка за 300 метрів над землею. Це було справді круто. Мені вдалось побачити активний вулкан в Ісландії, а точніше лаву, яка з нього витікає. Було кілька гроз, а в Сінгапурі турбулентність була такою, що, я думала, вилечу з крісла. Також були великі морози в Сибіру. Там було до -35 градусів.

[Мак Рутерфорд, пілот]:
«Коли я летів над Тихим океаном, мені довелося приземлятись на безлюдному острові. Це було дуже напружено та складно. Найважча частина мого шляху. Але це була чудова частина, бо я був у зовсім незнайомому місці».

До цього приз Сігрейва здобуло лише чотири жінки за видатні навички в подорожах суходолом, морем і повітрям. Але жодна не була такою молодою, як Зара.

А Мак побив віковий рекорд, установлений 2021 року 18-річним британцем Тревісом Людлоу.

Серед попередніх володарів призу Сігрейва були гонщики Формули-1 Стірлінг Мосс, Брюс Макларен, Джекі Стюарт, Найджел Менсел і Деймон Гілл.

До списку входить також рекордсмен світу зі швидкості на суходолі й воді 50–60-х років Дональд Кемпбелл і піонер авіації 30-х Емі Джонсон. Це перша жінка, яка самотужки перелетіла з Лондона до Австралії.

[Зара Рутерфорд, пілот]:
«Дивлячись на минулих переможців, цей приз вражає. І коли розумієш, що ми з братом наступні у списку, то просто немає слів».

[Мак Рутерфорд, пілот]:
«Це справді важко висловити. Лише подивіться на деякі імена, це просто фантастика. Неймовірно, що ми змогли вибороти щось настільки престижне».

Коротке посилання на цю сторінку:

Британо-бельгійські брат і сестра здобули престижний приз СігрейваАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: