10.08.2024
Телеканал NTD

Три масові стрілянини на День незалежності США: 10 загиблих, 38 поранених

Три масові стрілянини на День незалежності США: 10 загиблих, 38 поранених

Десять людей загинуло й 38 було поранено в США внаслідок трьох інцидентів із масовою стріляниною у..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Десять людей загинуло й 38 було поранено в США внаслідок трьох інцидентів із масовою стріляниною у святкові вихідні, присвячені Дню незалежності. Це сталось у Філадельфії, Балтиморі та Форт-Верті.

У Форт-Верті стрілянина була на фестивалі. Загиблих троє, поранених вісім.

У Філадельфії п’ятеро людей загинуло й двоє поранено після того, як чоловік у бронежилеті почав стріляти з автомата по перехожих. Поранено двох дітей віком двох і тринадцяти років.

У Балтиморі інцидент із масовою стріляниною забрав життя двох людей. 28 було поранено, половина з них – діти. Вогонь чоловік відкрив на вуличній вечірці в житловому кварталі.

Мотиви всіх трьох нападників поки що незрозумілі.

Експерти зазначають, що такі інциденти відбуваються на День незалежності регулярно.

[Джеймс Алан Фокс, професор криміналістики]:
«Я не здивований, бо відстежую дані про масову стрілянину 4 липня останні десять років. У середньому цього дня трапляється п’ять таких інцидентів. Тож я очікував, що цього року ми матимемо проблеми. І цей рік особливо важкий через те, що 4 липня припало на вівторок, тобто для багатьох американців 3 та 4 липня стали частиною довгих вихідних».

Масова стрілянина у США буває все частіше. 2023 року сталося 340 таких інцидентів. Дані враховують випадки, у яких було вбито чи поранено щонайменше чотирьох осіб, крім стрілка.

Президент Джо Байден вкотре засудив насильство і знову закликав посилити американські закони про зброю.

Водночас його опоненти республіканці зазвичай блокують спроби реформувати такі закони, бо, на їхню думку, це порушує другу поправку до Конституції США. Вона гарантує право громадян на зберігання та носіння зброї. Поправка набула чинності ще 1791 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Три масові стрілянини на День незалежності США: 10 загиблих, 38 пораненихПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: