13.03.2024
Телеканал NTD

Рідкісні картини Рембрандта продадуть на аукціоні Christie’s у Лондоні

Рідкісні картини Рембрандта продадуть на аукціоні Christie's у Лондоні

Ці два портрети пензля Рембрандта ніколи не були експонатами музеїв. Їх уважають останніми відомими роботами нідерландського..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Ці два портрети пензля Рембрандта ніколи не були експонатами музеїв. Їх уважають останніми відомими роботами нідерландського художника, які залишаються у приватній колекції. Батьки нинішніх власників купили їх на аукціоні майже 200 років тому. Нині картини знову виставлять на торги. Вони пройдуть у Лондоні.

На портретах зображено подружжя: Ян Віллемс ван дер Плейм та його дружина Япген Карелс. Це близькі друзі родини Рембрандта.

[Генрі Петтіфер, співробітник аукціонного будинку Christie’s]:
«Дивно, що ці картини залишалися майже невідомими тривалий час. Про них ніколи не згадували в літературі, коли описували численні твори Рембрандта».

Два портрети оцінюють у 6-9 мільйонів євро.

З молотка також піде картина італійського художника епохи Раннього Ренесансу Фра Анджеліко. Робота називається «Розп’яття з Богородицею, святим Іоанном Хрестителем та Магдалиною біля підніжжя хреста». За неї планують отримати від чотирьох до семи мільйонів євро.

Ще один цінний лот – бюст Олени Троянської. Автор роботи – італійський скульптор Антоніо Канова, який жив у XVIII-XIX століттях. Погруддя оцінюють у три мільйони євро.

Ці роботи продадуть у межах аукціону «Старі майстри», які проводить будинок Christie’s.

Лотом наступних торгів стане лист Моцарта, написаний влітку 1782 року. У ньому австрійський композитор звертається за порадою до близького друга. Стартова ціна – 350 тисяч євро.

А це медальйон, зроблений на замовлення королеви Шарлотти – дружини британського короля Георга ІІІ. Такі медальйони вона подарувала друзям, які її підтримували під час хвороби чоловіка.

[Гаррі Вільямс-Балклі, співробітник аукціонного будинку Christie’s]:
«Це правдиве свідчення любові королеви Шарлотти до короля Георга III. Це також показує, який неймовірно важкий час вона пережила в 1788 і 89 роках, коли в короля стався напад хвороби».

Медальйон оцінюють у три з половиною-п’ять тисяч євро. Його продадуть на аукціоні англійських срібних та золотих скриньок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісні картини Рембрандта продадуть на аукціоні Christie’s у ЛондоніДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: