13.09.2024
Телеканал NTD

Після заклику бабусі вбитого підлітка, в Парижі та інших містах настала тиша

Після заклику бабусі вбитого підлітка, в Парижі та інших містах настала тиша

Після п'яти ночей запеклих заворушень і тисяч арештів, на вулицях Парижа та інших міст Франції запанувала..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Після п’яти ночей запеклих заворушень і тисяч арештів, на вулицях Парижа та інших міст Франції запанувала незвична тиша.

Усе завдяки бабусі вбитого поліцією підлітка. Вона закликала зупинити насильство.

П’ять днів поспіль протестувальники били вітрини, грабували магазини, підпалювали автомобілі та будинки, влаштовували погроми в поліційних дільницях та інших адміністративних установах.

Заворушення почалися після того, як поліція вбила підлітка Нахеля, вихідця з Алжиру. Молодик, будучи за кермом, відмовився підкоритися наказу правоохоронця вийти з машини й рухався далі.

Поліціянта, що стріляв, заарештували. Йому загрожує тюремний термін за ненавмисне вбивство.

Бабуся Нахеля сказала, що протестувальники використали смерть 17-річного підлітка як привід для хаосу. Водночас, за її словами, сім’я хлопця хоче спокою.

Її коментарі пролунали після того, як матері у місті Нантер поблизу Парижа вимагали припинити насильство. Разом з маленькими дітьми вони тримали плакати з написами «Правосуддя жертвам» та «Зупинити насильство».

Інші місцеві жителі кажуть те саме.

[жителька Нантера]:
«Дуже рада, що все заспокоїлося. Проте не дуже рада з приводу того, що відбувається. Є люди, які важко заробили на машину, магазин. Можливо вони взяли кредити. А потім за одну ніч вони втратили все. І вони не винні в тому, що сталося».

Як відомо, будинок мера Нантера невідомі протестувальники протаранили автомобілем.

Президент Емманюель Макрон засудив насильство. Він обговорить ситуацію з лідерами головних партій, а також із мерами понад 220 міст, де спалахнули протести.

Загалом для придушення заворушень по всій країні направили понад 45 тисяч поліціянтів. І поки що влада не впевнена в тому, що насильство не спалахне знову.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після заклику бабусі вбитого підлітка, в Парижі та інших містах настала тишаУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: