13.05.2024
Телеканал NTD

Потужний торнадо налетів на провінцію Альберта в День Канади

Потужний торнадо налетів на провінцію Альберта в День Канади

Потужний торнадо налетів на канадську провінцію Альберта в День Канади. Його ширина сягнула двох кілометрів. Ураганний..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Потужний торнадо налетів на канадську провінцію Альберта в День Канади. Його ширина сягнула двох кілометрів. Ураганний вітер в окрузі Маунтін-В’ю зруйнував щонайменше 12 будинків і вирвав з корінням або повалив десятки дерев. Ураган також приніс дощі та великий град.

Повідомлень про постраждалих чи жертв немає. Відомо, що рятувальникам довелося діставати одну жінку з підвалу. Її будинок обвалився, але вона залишилася неушкодженою. У сільській місцевості загинула худоба та свійські птахи.

Штормові попередження випустили по всій Канаді. Зрештою заходи, присвячені національному святу, скасували. Канадці мали відзначити 156-й день народження країни.

Водночас рятувальники й далі гасять пожежі, які вирують чи не в кожній провінції. Вогонь спалив уже 80 тисяч квадратних кілометрів землі, що дорівнює площі Австрії. Загалом зафіксовано 490 пожеж, більш ніж половина вийшла з-під контролю.

У Британській Колумбії вогонь гасять на землі та з повітря.

[Джеймс Берген, фахівець із боротьби з лісовими пожежами]:
«2016 рік був таким самим напруженим. Проте є відмінність. Цього року посуха тривала до звичайного сезону літніх пожеж. Тому було багато пожеж навесні, і їх також багато зараз. Ймовірно, це буде один із найтриваліших пожежонебезпечних сезонів за останні роки».

Минулого тижня дим від лісових пожеж перетнув Атлантичний океан і дістався Західної Європи. Також він огорнув деякі великі міста в США. У самій Канаді ситуація ще гірша. Синоптики обіцяють посуху та спеку до кінця літа. Влада вважає, що весь сезон пожеж повітря буде поганим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Потужний торнадо налетів на провінцію Альберта в День КанадиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: