13.12.2024
Телеканал NTD

Поряд з уламками «Титана» знайшли останки, ймовірно, людські

Поряд з уламками «Титана» знайшли останки, ймовірно, людські

Поруч із уламками батискафа «Титан» виявили останки, ймовірно, людські. Їх витягли на поверхню й відправили на..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Поруч із уламками батискафа «Титан» виявили останки, ймовірно, людські. Їх витягли на поверхню й відправили на експертизу до США. Медики визначать, чи належать вони тим, хто був у глибоководному апараті.

З дна океану також підняли уламки батискафа. Їх знайшли на глибині чотири кілометри за 500 метрів від носа затонулого лайнера «Титанік». Серед фрагментів – частини корпусу, носовий обтічник та уламки хвостової частини. Усе завантажили на канадське судно Horizon Arctic і доставили до порту Сент-Джонс у провінції Ньюфаундленд та Лабрадор.

Нагадаємо, аварія «Титана», що належить компанії OceanGate, сталась 18 червня. Зв’язок з ним зник через годину й 45 хвилин після початку спуску до «Титаніка». Пошуки почалися наступного дня. 22 червня дистанційно керований підводний апарат виявив уламки батискафа. Після цього всіх пасажирів та екіпаж оголосили загиблими.

На борту «Титана» перебували французький акванавт Поль-Анрі Наржоле, пілот і засновник компанії OceanGate Стоктон Раш, британський мільярдер Геміш Гардінг, а також пакистано-британський бізнесмен Шахзада Давуд із 19-річним сином.

На думку експертів, батискаф не витримав тиску води, через що сталася імплозія – вибух, спрямований усередину. Апарат сплюснувся, миттєво вбивши всіх пасажирів усередині, котрі навіть не встигли нічого зрозуміти.

Деякі фахівці вважають, що трагедія могла статися через те, що частина напірного корпусу «Титана» складалася з циліндричної труби з вуглецевого волокна. Поведінка такого матеріалу на великій глибині поки що мало вивчена.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поряд з уламками «Титана» знайшли останки, ймовірно, людськіЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: