13.11.2024
Телеканал NTD

Диких котів, вирощених у неволі, випустять у заповідник у Шотландії

Диких котів, вирощених у неволі, випустять у заповідник у Шотландії

Цей кіт зовсім не такий милий і ласкавий, як здається. Він виріс у неволі, але має..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Цей кіт зовсім не такий милий і ласкавий, як здається. Він виріс у неволі, але має інстинкти справжнього хижака. Це дикий шотландський кіт — підвид європейського дикого кота.

У Червоній книзі лісовим котам надано статус виду, що викликає найменші побоювання. Але в Шотландії їх залишилося дуже мало.

[Гелен Сен, член Королівського зоологічного товариства]:

«Як вид вони на межі вимирання. Для самостійного збереження популяції їх у дикій природі замало. Без сторонньої допомоги цей вид зник би».

Шотландські зоологи вирощують диких котів у неволі, щоб потім випустити в дику природу. 20 особин уже готові до переселення. Новою домівкою для них стане Національний парк Кернгормс, що на північному сході Шотландії.

[Ліззі Бразерстон, працівниця організації Cairngorms Connect]:

«За їх пересуванням спостерігатимуть за допомогою нашийників із GPS-трекером, а ще розставлять багато фотопасток. Також екскременти котів братимуть на аналіз, щоб дізнатися, що вони їдять».

Котів випустять за кілька тижнів.

[Гелен Сен, член Королівського зоологічного товариства]:

«Почуваюся, як дещо стривожена мама. Гадаю, усі ми маємо таке відчуття, бо вся команда доклала величезних зусиль. Нам знадобилися роки роботи».

Дикі шотландські коти живуть у лісах і займають індивідуальні території площею від двох із половиною до чотирьох квадратних кілометрів. Харчуються гризунами, кроликами та птахами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Диких котів, вирощених у неволі, випустять у заповідник у ШотландіїКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: