29.01.2024
Телеканал NTD

Як у тайванській перекусній готують гігантського ізопода

Як у тайванській перекусній готують гігантського ізопода

14-лапий гігантський ізопод – родзинка в ресторані рамен у Тайбеї. Попри страхітливий вигляд членистоногого, відвідувачі вишиковуються..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

14-лапий гігантський ізопод – родзинка в ресторані рамен у Тайбеї. Попри страхітливий вигляд членистоногого, відвідувачі вишиковуються за ним у чергу. Усе заради яскравих фотографій і незвичайного смаку.

22 травня перекусна Ramen Boy запустила обмежену серію меню з ізоподом. І відтоді більш як 100 осіб приєдналися до списку очікування.

[Ху, власник кафе]:

«На мою думку, він привабливий і милий. Щодо способу приготування, то ми використовуємо найпростіший – готуємо на пару».

Гігантський ізопод – це рід великих ракоподібних. Зазвичай його не виловлюють спеціально. Однак він може випадково потрапити до рибальських сіток.

[Ху, власник кафе]:

«Вони дуже рідкісні, бо їх ловлять випадково. Насправді я не знаю, як їх ловлять. Їх можна знайти лише в кількох рибалок».

Страва складається з локшини в рибно-курячому бульйоні, а також гігантського ізопода зверху, приготовленого на пару. Коштує вона коло 50 доларів.

[відвідувач]:

«На смак це як суміш краба й омара. Він має щільну текстуру, але його приємно жувати».

[відвідувачка]:

«Дуже рада можливості його спробувати. Звісно, в інтернеті пишуть, що таке не варто їсти, але мені здається, нічого страшного, адже його не їдять повсюдно, і це не позначається на екології. Це просто делікатес. Цих гігантських ізоподів упіймали випадково, як каже власник ресторану. Тож у всіх з’явився шанс їх спробувати».

Зазвичай ізоподи мешкають в океані на глибині від 170 метрів до двох кілометрів. Вони трупоїди. Харчуються мертвими китами, рибою й кальмарами.

Деякі вчені зазначають, що цих істот вивчено мало. Вони можуть містити якісь токсичні речовини чи важкі метали. Утім, гурмани в цьому ресторані навряд чи готові чекати на результати досліджень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у тайванській перекусній готують гігантського ізоподаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: