14-лапий гігантський ізопод – родзинка в ресторані рамен у Тайбеї. Попри страхітливий вигляд членистоногого, відвідувачі вишиковуються за ним у чергу. Усе заради яскравих фотографій і незвичайного смаку.
22 травня перекусна Ramen Boy запустила обмежену серію меню з ізоподом. І відтоді більш як 100 осіб приєдналися до списку очікування.
[Ху, власник кафе]:
«На мою думку, він привабливий і милий. Щодо способу приготування, то ми використовуємо найпростіший – готуємо на пару».
Гігантський ізопод – це рід великих ракоподібних. Зазвичай його не виловлюють спеціально. Однак він може випадково потрапити до рибальських сіток.
[Ху, власник кафе]:
«Вони дуже рідкісні, бо їх ловлять випадково. Насправді я не знаю, як їх ловлять. Їх можна знайти лише в кількох рибалок».
Страва складається з локшини в рибно-курячому бульйоні, а також гігантського ізопода зверху, приготовленого на пару. Коштує вона коло 50 доларів.
[відвідувач]:
«На смак це як суміш краба й омара. Він має щільну текстуру, але його приємно жувати».
[відвідувачка]:
«Дуже рада можливості його спробувати. Звісно, в інтернеті пишуть, що таке не варто їсти, але мені здається, нічого страшного, адже його не їдять повсюдно, і це не позначається на екології. Це просто делікатес. Цих гігантських ізоподів упіймали випадково, як каже власник ресторану. Тож у всіх з’явився шанс їх спробувати».
Зазвичай ізоподи мешкають в океані на глибині від 170 метрів до двох кілометрів. Вони трупоїди. Харчуються мертвими китами, рибою й кальмарами.
Деякі вчені зазначають, що цих істот вивчено мало. Вони можуть містити якісь токсичні речовини чи важкі метали. Утім, гурмани в цьому ресторані навряд чи готові чекати на результати досліджень.
Коротке посилання на цю сторінку: