11.05.2024
Телеканал NTD

Непальський ветеран без ніг підкорив Еверест і встановив рекорд

Непальський ветеран без ніг підкорив Еверест і встановив рекорд

Ветеран війни без ніг піднявся на найвищу вершину Землі й став рекордсменом. Непалець Харі Будха Магар..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Ветеран війни без ніг піднявся на найвищу вершину Землі й став рекордсменом. Непалець Харі Будха Магар — перша людина у світі з ногами, ампутованими вище коліна, який підкорив Еверест.

[Харі Будха Магар, альпініст-рекордсмен]:

«Завершивши сходження на Еверест, я сказав: “Так, ми зробили це!” І я обіймав своїх провідників і плакав, як дитина, бо був щасливим».

43-річний непалець піднявся на Еверест на протезах. Його супроводжувало п’ятеро шерпів. Рекорд підтвердив департамент туризму Непалу.

Магар народився в передгір’ї Гімалаїв. У 99-му році пішов на службу до британської армії. У 2010-му втратив ноги, наступивши на саморобну міну в Афганістані.

Чоловік каже, що багато страждав через свою інвалідність. Підкоривши Еверест, він хоче надихнути людей ніколи не занепадати духом.

[Харі Будха Магар, альпініст-рекордсмен]:

«Я просто фокусуюся на тому, що подобається і що треба зробити. Ось і все. Крок за кроком ми зможемо піднятися на Еверест».

У 2017 році непалець підкорив іншу гімалайську вершину. Її висота — понад 6400 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Непальський ветеран без ніг підкорив Еверест і встановив рекордЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого Валентина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: