13.04.2024
Телеканал NTD

ООН закликає Ізраїль та Палестину зупинити насильство на Західному березі

ООН закликає Ізраїль та Палестину зупинити насильство на Західному березі

Рада Безпеки ООН закликає Ізраїль та Палестину зупинити насильство на Західному березі річки Йордан. Спеціальний координатор..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Рада Безпеки ООН закликає Ізраїль та Палестину зупинити насильство на Західному березі річки Йордан. Спеціальний координатор ООН із близькосхідного мирного процесу Тор Веннесланд зазначив, що з березня по червень на півночі та в центрі території проходили воєнні операції, зокрема авіаудари й зіткнення між ізраїльтянами та палестинцями. Усе це призвело до численних жертв.

Заступник представника США при ООН Роберт Вуд висловив занепокоєння щодо будівництва ізраїльських поселень на Західному березі.

[Роберт Вуд, заступник представника США при ООН]:
«Надалі життєво важливо, щоб Ізраїль та Палестинська адміністрація зробили додаткові кроки щодо деескалації напруженості. Ми закликаємо всі сторони утримуватися від однобічних дій, зокрема поселенської діяльності, знесення палестинських будинків, тероризму та підбурювання до насильства».

Представник Палестини при ООН Ріяд Мансур звинувачує Ізраїль у тому, що він «створює державу для поселенців замість палестинської держави». За його словами, єврейські поселенці мають військову, фінансову та політичну підтримку ізраїльської влади, проте палестинці ніякої підтримки не мають.

Постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан нагадав, що з початку року палестинці вчинили 3500 нападів на ізраїльтян. Останній теракт стався 21 червня поряд із поселенням Елі на Західному березі. Унаслідок атаки загинуло четверо людей та кілька постраждало.

[Гілад Ердан, постійний представник Ізраїлю при ООН]:
«Корінь проблеми постійно ігнорується. Як Рада Безпеки взагалі може прагнути запобігати насильству, якщо навіть неприйнятну практику винагороди терористів тут не засуджують? На кожній такій зустрічі акцент повністю зміщується, і ніхто не визнає правди про те, що підбурювання та ненависть палестинців підживлюють ескалацію насильства».

Водночас, Ердан засудив насильство проти палестинських мирних жителів. За його словами, Ізраїль постійно працює, щоб притягати до відповідальності винних. Так, останнім часом поліція заарештувала 12 осіб, яких підозрюють у незаконному вторгненні до палестинських сіл.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН закликає Ізраїль та Палестину зупинити насильство на Західному березіФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: