29.04.2024
Телеканал NTD

Дим від лісових пожеж у Канаді досяг кількох штатів США

Дим від лісових пожеж у Канаді досяг кількох штатів США

Дим від лісових пожеж у Канаді вже бачать і в американському штаті Массачусетс. Наприклад, тут, у..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Дим від лісових пожеж у Канаді вже бачать і в американському штаті Массачусетс. Наприклад, тут, у місті Стоутон на сході штату, обрій – у густому диму.

Канада бореться з пожежами вже кілька тижнів. Вони палають одразу в кількох частинах країни. Цього тижня сильно потерпає провінція Нова Шотландія. Тут низька вологість та сильні вітри. Вони роздмухують вогонь.

Найбільша пожежа в Новій Шотландії дістала назву Танталлонська. З вівторка на середу її площа зросла ще на 50 га. Наразі вогнем охоплено майже 850 гектарів території.

Постраждало місто Галіфакс. Тут полум’я пошкодило близько 200 будинків та споруд. 18 тисяч осіб були змушені евакуюватися. Повідомлень про загиблих не надходило.

Як очікується, дим від цієї пожежі погіршить якість повітря в радіусі кількох сотень кілометрів, зокрема на Східному узбережжі та Середньому Заході США.

Як повідомило американське національне метеобюро, попередження про високу концентрацію шкідливих частинок у повітрі випустили для Мічигану, Огайо, Пенсільванії, Нью-Джерсі та Нью-Йорка.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дим від лісових пожеж у Канаді досяг кількох штатів СШАСвітові ціни на какао б’ють рекордиЗнов маски: у Мілані нічим дихатиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: