29.03.2024
Телеканал NTD

КНДР запустила супутник: у Південній Кореї спрацювали сирени

КНДР запустила супутник: у Південній Кореї спрацювали сирени

О 6:30 ранку за місцевим часом у Сеулі спрацювала система повітряної тривоги, а громадян попередили про..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

О 6:30 ранку за місцевим часом у Сеулі спрацювала система повітряної тривоги, а громадян попередили про можливу евакуацію. Це сталося після того, як Північна Корея, ймовірно, запустила ракету-носій з космічним супутником на борту.

Раніше КНДР заявляла, що запустить свій перший військовий супутник-шпигун у період з 31 травня до 11 червня, щоб посилити моніторинг діяльності США. Також вона зазначила, що уламки ракети, як очікується, впадуть у Тихий океан.

Попередження про евакуацію жителі Сеулу отримали на мобільні телефони. Утім, через 10 хвилин надіслали інше сповіщення, в якому було сказано, що перше СМС відправили помилково.

[житель Сеула]:
«Сьогодні вранці я був трохи спантеличений повідомленням про тривогу. Сильно не хвилювався, бо Північна Корея раніше теж робила такі речі. Сподіваюся, що наступного разу в таких повідомленнях будуть точніші інструкції».

[житель Сеула]:
«Це було на світанку, тому я розумію, що могла статися якась плутанина. Однак казати людям просто евакуюватися без жодних пояснень неправильно».

[жителька Сеула]:
«Сеул теж у небезпеці. Я хвилювалася, чи потрібно знімати гроші, запасати воду і що взагалі робити. Повідомлення було реальним. Я дуже хвилювалася. А потім надійшло ще одне попередження про те, що тепер усе гаразд».

Водночас державне інформагентство Північної Кореї повідомило, що запуск нової ракети-носія «Чолліма-1» завершився невдачею через нестабільність двигуна та системи живлення.

Південнокорейські військовики провели операцію з пошуку уламків ракети-носія. Східці впали у воду приблизно за 200 кілометрів від південнокорейських островів на південно-західному узбережжі.

Для Пхеньяна це шоста спроба запуску супутника. Першу КНДР здійснила у 2016 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР запустила супутник: у Південній Кореї спрацювали сирениФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»На Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: