29.03.2024
Телеканал NTD

Клуби диму та попелу вивергає вулкан Попокатепетль у Мексиці

Клуби диму та попелу вивергає вулкан Попокатепетль у Мексиці

Клуби диму та попелу й далі вивергає вулкан Попокатепетль, що в Мексиці. Вони підіймаються на висоту..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Клуби диму та попелу й далі вивергає вулкан Попокатепетль, що в Мексиці. Вони підіймаються на висоту пів кілометра. Попокатепетль, або Ель-Попо, як його називають місцеві жителі, — один із найактивніших вулканів країни. Він розташований усього за 70 кілометрів від Мехіко. У столичній агломерації живе понад 20 мільйонів осіб.

Вулкан засипає прилеглі міста попелом уже тиждень. Людям важко дихати. Доводиться постійно підмітати вулиці. Фермери хвилюються за врожай.

[Хуана Ернандес, жителька Сантьяго-Салісінтли]:

«Увесь тротуар усипаний вулканічним попелом. У деяких дітей від нього болять очі та горло».

[Даніель Апанко, житель Сантьяго-Салісінтли]:

«Першого день було особливо важко. Ми ходили по горах попелу. Зараз його вже менше».

Національна служба цивільної оборони повідомляє, що попелу у викидах стало менше. Однак поведінка вулкана, як і раніше, непокоїть.

Влада закрила школи в одинадцяти містах. Людям рекомендують не наближатися до вулкана ближче ніж на 12 кілометрів. Оголошено жовтий рівень небезпеки. Раніше міжнародний аеропорт у Мехіко призупинив роботу на п’ять годин.

Попокатепетль — друга за висотою гора Мексики. Вона здіймається на понад 5400 метрів над рівнем моря. За останні 500 років вулкан вивергався більш як 20 разів. 1947 року він заснув, а 94-го знову активізувався. Сильні виверження тут були з 2000 по 2003 рік і з 2012 по 2016 рік. Тоді десятки тисяч людей мусили евакуюватися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Клуби диму та попелу вивергає вулкан Попокатепетль у МексиціЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗнов маски: у Мілані нічим дихатиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: