28.10.2024
Телеканал NTD

Тайїп Ердоган продовжив своє 20-річне правління ще на один термін

Тайїп Ердоган продовжив своє 20-річне правління ще на один термін

Тисячі людей зібралися біля президентського палацу в Анкарі, щоб відсвяткувати перемогу свого кандидата. За результатами виборів..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Тисячі людей зібралися біля президентського палацу в Анкарі, щоб відсвяткувати перемогу свого кандидата. За результатами виборів президентом Туреччини залишається чинний голова держави Тайїп Ердоган. Таким чином, він продовжив своє 20-річне правління ще на один 5-річний термін.

[прихильник Тайїпа Ердогана]:
«Сьогодні у нас щасливий день. Наш президент переміг. Відчуваю, ніби вирушив на паломництво до Мекки».

[прихильник Тайїпа Ердогана]:
«Ми були тут раніше й ми будемо тут завжди. Це наш дім. Нехай Бог забере 20 років мого життя і віддасть їх моєму президентові».

Перемогу Тайїп Ердоган здобув у другому турі, набравши понад 52% голосів. Головним його суперником був Кемаль Киличдароглу. У нього близько 48%.

Виступаючи перед прихильниками, Ердоган заявив, що розбереться з високою інфляцією, а також наслідками землетрусів і що нації настав час об’єднатися, щоб вирішити всі проблеми.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:
«Упевненість та стабільність – це найважливіші речі. Ми й далі діятимемо відповідно до цих принципів і збудуємо сильну економіку».

Суперник Ердогана Кемаль Киличдароглу – лідер Республіканської народної партії. Він мав великі шанси змістити президента, чиї рейтинги постраждали через кризу вартості життя. Киличдароглу назвав вибори найнечеснішими за останні роки, проте їх результатів не заперечував.

[Кемаль Киличдароглу, кандидат у президенти Туреччини]:
«Ми пережили найнесправедливіші вибори за останні роки. Усі кошти держави було мобілізовано для головної політичної партії. Усі можливості були постелені під ноги однієї людини».

Опозиція загалом також давно звинувачує Ердогана в підриві демократії, бо він консолідував у своїх руках надто багато влади. Утім, сам президент ці звинувачення відкидає.

[жителька Стамбула]:
«Молодь по-справжньому образилася. Я дивлюся на людей навколо, які підтримували опозицію, і всі вони ображені».

[житель Стамбула]:
«Є система, що функціонує. Не думаю, що варто її міняти. Будь-якому новому уряду знадобилося б чотири-п’ять років, щоб створити нову. Це відкине країну назад».

[жителька Стамбула]:
«Гадаю, це були несправедливі вибори, бо країна в поганому стані. У наших серцях був інший кандидат, який справді міг би вести цю країну. Але цього не сталося. Сподіватимемося на краще».

Коротке посилання на цю сторінку:

Тайїп Ердоган продовжив своє 20-річне правління ще на один термінНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: