21.07.2024
Телеканал NTD

Чи подобаються мешканцям зоопарку люди?

Чи подобаються мешканцям зоопарку люди?

Багатьом гостям Віпснейдського зоопарку, що у Великій Британії, подобається спостерігати за слонами. І це взаємно. Такого..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Багатьом гостям Віпснейдського зоопарку, що у Великій Британії, подобається спостерігати за слонами. І це взаємно. Такого висновку дійшли британські вчені. Вони дослідили поведінку понад 250 видів тварин.

Експерти вирішили з’ясувати, чи подобається мешканцям зоопарків товариство людей. Виявилося, що найбільше йому радіють слони. Вони стають активнішими й привітнішими.

[Малкольм Фітцпатрік, доглядач зоопарку]:

«У нас тут дев’ятимісячна слониха. Іноді вона цікавиться трохи галасливими школярами. Тож кожна тварина реагує на людей по-різному».

Добре сприймають гостей зоопарку й пінгвіни. А ось багато інших тварин, такі як їжаки, сумчасті й земноводні, бачать у людях загрозу й ховаються.

[Еллен Вільямс, дослідниця]:

«Деякі види погано реагували на людей. Це виражалося в тому, що вони ховалися й більше часу проводили в цих сховках. Це важливе відкриття».

Згідно з результатами досліджень, 53 % тварин не реагували на людей, 21 % реагували негативно, реакція 22 % залишилася незрозумілою, і лише 4 % добре сприйняли присутність людей.

[Енді Голл, представник Асоціації зоопарків та акваріумів]:

«Добробут тварин — це пріоритет для всіх добрих зоопарків. Використовуючи цю нову інформацію, ми можемо створювати правильні умови для тварин, виконуючи водночас основну місію — зберігати рідкісні види і зближувати людей з природою».

Дослідження провели працівники Університету Гарпера Адамса, Болтонського університету й Університету Ноттінгем-Трент.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи подобаються мешканцям зоопарку люди?На виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: