18.06.2024
Телеканал NTD

1000-річне поховання знатної особи знайшли в Перу

1000-річне поховання знатної особи знайшли в Перу

Тисячі років пролежали під землею ці останки. Нині їх вивчають археологи. Стародавнє поховання знайшли на заході..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Тисячі років пролежали під землею ці останки. Нині їх вивчають археологи. Стародавнє поховання знайшли на заході Перу коло міста Уараль.

Глибина похоронної камери — шість метрів. На дні лежать кістки шістьох осіб. Ці люди належали до чанкайської культури. На думку археологів, у гробниці поховано голову громади та його родичів.

[Пітер ван Дален, археолог]:

«Ми знайшли деяке рибальське знаряддя, тож ця людина мала високий статус. Можливо, вона була головою громади рибалок, які жили в цій місцевості. Потім його тут поховали».

В індіанських громадах голова відповідав за розподіл сільськогосподарських ділянок, чищення й ремонт зрошувальних систем, організацію громадських робіт та охорону кордонів. Він також був суддею і керував ритуальними церемоніями.

У добу чанкайської культури знать ховали в глибоких гробницях, куди опускали керамічні вироби, золоті та срібні прикраси, а також тканини. Звичайних людей закопували майже біля самої поверхні, а в могилу клали зовсім небагато речей.
Коротке посилання на цю сторінку:

1000-річне поховання знатної особи знайшли в ПеруЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуУ Дубаї корали вирощують по-новому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: