17.01.2024
Телеканал NTD

Інноваційний електричний катер створили для змагань Е1

Інноваційний електричний катер створили для змагань Е1

Створений перемагати, не шкодячи природі. Електричний човен RaceBird на інноваційних підводних крилах завершує випробування на озері..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Створений перемагати, не шкодячи природі. Електричний човен RaceBird на інноваційних підводних крилах завершує випробування на озері Маджоре в Італії. Саме на таких змагатимуться на нових перегонах — E1.

[Стів Кертіс, пілот]:

«Цей катер буде схожий на болід “Формули-1”, за штурвалом якого треба думати про тактику».

Довжина катера — сім метрів, ширина — два, висота підводного крила — пів метра. Корпус із вуглеводневого волокна. Мотор працює від акумулятора місткістю 150 кіловат-годин і видає швидкість до 50 вузлів — це до 92 кілометрів за годину.

[Джанмарко Казірагі, пілот-випробовувач]:

«Потужність величезна. Треба бути обережним і все контролювати, бо розганяється миттєво».

Змагання E1 подібні до чемпіонату світу «Формули E». Тобто в цьому класі братимуть участь лише електричні судна. Перегони на човнах схвалив Міжнародний союз водно-моторного спорту.

Змагатимуться 12 команд. У кожній оберуть двох пілотів. Вони змінюватимуться впродовж усіх перегонів. Протягом сезону змагань команди набиратимуть очки. У фінал вийдуть ті, хто заробить найбільше. А переможе лише одна з них.

Змагання триватимуть по два дні. Першого будуть тренування, а другого — перегони.

Команди повинні змагатися на човнах RaceBird лише перші два сезони перегонів. Потім можна буде плавати на електричному судні власного розроблення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Інноваційний електричний катер створили для змагань Е1Авіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: