14.03.2024
Телеканал NTD

За якістю води на пляжах у Великій Британії стежитимуть за допомогою датчиків

За якістю води на пляжах у Великій Британії стежитимуть за допомогою датчиків

В англійському графстві Девон уже сяє літнє сонце. А це означає, що можна повертатися до водних..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

В англійському графстві Девон уже сяє літнє сонце. А це означає, що можна повертатися до водних видів спорту. Утім, ці веслярі не наважуються занурюватися. Річ у тім, що місцеву водопостачальну компанію недавно оштрафували на 2,5 мільйона фунтів за незаконний скид стічних вод.

[Баррі Коллінз, весляр]:

«Вода стала гіршою. Звісно, ми не домагаємося того, щоб її можна було пити. Просто хочемо, щоб можна було купатися й насолоджуватися водою безпечно».

У Великій Британії офіційно відкрили купальний сезон. Водночас на всіх пляжах встановили мережу датчиків. Їх використовуватимуть для контролю якості води до вересня.

В Англії 425 офіційних пляжів.

[Брюс Ньюпорт, менеджер з охорони довкілля]:

«Щоб зрозуміти, наскільки вода чиста, ми фіксуємо всілякі бактерії. Якщо виявимо, що концентрація бактерій висока, науковці почнуть шукати причину їхнього розмноження».

Забруднювачів води обіцяють притягати до відповідальності. За останні п’ять років їм виписали штрафів на суму 250 мільйонів фунтів стерлінгів.

Проте критики кажуть, що насправді це не знижує прибутку компаній, які постачають воду. Не всі водоймища перебувають під наглядом офіційних органів.

Волонтери щотижня перевіряють рівень аміаку в річці Лім. Нині він небезпечно високий. Через скидання стічних вод водоймище вже визнали екологічно мертвим.

Активісти поділилися результатами з місцевою водопровідною компанією.

[Ліз, волонтерка]:

«Очевидно, що треба усувати проблеми, які накопичувалися десятиліттями. Шкідливі речовини досі потрапляють у річку».

Водночас інформацію про якість води на офіційних пляжах Англії публікуватимуть в інтернеті. З нею можна буде ознайомитися прямо перед купанням.
Коротке посилання на цю сторінку:

За якістю води на пляжах у Великій Британії стежитимуть за допомогою датчиківУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Дубаї корали вирощують по-новомуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті Момбаса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: