11.09.2024
Телеканал NTD

Африканка-шоколатьє відкрила виробництво в Кот д’Івуарі

Африканка-шоколатьє відкрила виробництво в Кот д'Івуарі

Жителька Кот д'Івуару Вівіан Куаме полюбила дерева какао в 17 років. Тоді й вирішила, що какао-боби..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Жителька Кот д’Івуару Вівіан Куаме полюбила дерева какао в 17 років. Тоді й вирішила, що какао-боби стануть частиною її життя. У 2021 році відкрила фабрику з виробництва шоколаду.

[Вівіан Куаме, власниця фабрики з виробництва шоколаду]:

«Моя мета — надати цінності шоколаду, зробленому в Кот д’Івуарі».

Кот д’Івуар — світовий лідер із вирощування какао-бобів. Більша їх частина йде на експорт, тоді як, виробляючи шоколад, можна заробити більше. Вівіан вирішила, що не проґавить такої можливості.

[Вівіан Куаме, власниця фабрики з виробництва шоколаду]:

«Я вирушила до Італії, щоб навчитися перетворювати какао-боби на готовий продукт. Коли я повернулася, виникла (моя) компанія».

На пакованні шоколадних плиток зображено визначні пам’ятки Кот д’Івуару. Є навіть шоколад у вигляді географічної мапи країни. Так Вівіан хоче показати красу її батьківщини.

[покупниця]:

«Мені подобається. Я вдячна (цій) компанії та її власниці. Вона така молода й уже робить свій шоколад у Кот д’Івуарі».

На фабриці, окрім Вівіан, працює ще п’ять осіб. За рік переробляють дві тонни какао-бобів. Шоколад продають у магазинах і торгових центрах Абіджана. Зараз жінка-шоколатьє шукає інвесторів, щоб розширити бізнес.
Коротке посилання на цю сторінку:

Африканка-шоколатьє відкрила виробництво в Кот д’ІвуаріОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: