Жителька Кот д’Івуару Вівіан Куаме полюбила дерева какао в 17 років. Тоді й вирішила, що какао-боби стануть частиною її життя. У 2021 році відкрила фабрику з виробництва шоколаду.
[Вівіан Куаме, власниця фабрики з виробництва шоколаду]:
«Моя мета — надати цінності шоколаду, зробленому в Кот д’Івуарі».
Кот д’Івуар — світовий лідер із вирощування какао-бобів. Більша їх частина йде на експорт, тоді як, виробляючи шоколад, можна заробити більше. Вівіан вирішила, що не проґавить такої можливості.
[Вівіан Куаме, власниця фабрики з виробництва шоколаду]:
«Я вирушила до Італії, щоб навчитися перетворювати какао-боби на готовий продукт. Коли я повернулася, виникла (моя) компанія».
На пакованні шоколадних плиток зображено визначні пам’ятки Кот д’Івуару. Є навіть шоколад у вигляді географічної мапи країни. Так Вівіан хоче показати красу її батьківщини.
[покупниця]:
«Мені подобається. Я вдячна (цій) компанії та її власниці. Вона така молода й уже робить свій шоколад у Кот д’Івуарі».
На фабриці, окрім Вівіан, працює ще п’ять осіб. За рік переробляють дві тонни какао-бобів. Шоколад продають у магазинах і торгових центрах Абіджана. Зараз жінка-шоколатьє шукає інвесторів, щоб розширити бізнес.
Коротке посилання на цю сторінку: