11.09.2024
Телеканал NTD

На пагорбах Боснії і Герцеговини з’являються будинки-нори гобітів

На пагорбах Боснії і Герцеговини з'являються будинки-нори гобітів

Відчути себе гобітом й уявити, як жив Більбо Беггінс. Таку можливість нададуть шанувальникам книжок і фільмів..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Відчути себе гобітом й уявити, як жив Більбо Беггінс. Таку можливість нададуть шанувальникам книжок і фільмів «Володар перснів» сестри з Боснії і Герцеговини. Вони будують домівки-нори в стилі гобітів.

[Ведрана Мілічевич, власниця будинку-нори]:

«Це село Ракова Нога. Ми, чотири сестри, тут виросли. Саме в цій місцевості ми черпаємо натхнення, щоб створити чарівні будинки для гостей».

Село розташоване біля шахтарського містечка Крешево. Побудувати такі житла запропонувала одна із чотирьох сестер. Інші погодилися. Жінки вирішили, що домівки-нори мають відображати особливості місцевості, де вони виросли. Також сестри домовилися, що кожна сама прикрасить свою оселю. Дві з них уже готові.

Дім із зеленими дверима називається Липа — як і село, де жив дідусь і бабуся сестер. Там вони провели дитинство.

Ведрана згадує, що тоді розвагою була робота в саду, найбажанішими друзями були тварини, найкращою музикою — потріскування дров у грубці, а найліпшим напоєм — вода з лісового струмка.

Другий будинок називається Обер — як і печера в Крешово. На стелі — сталактити, а двері пофарбовані в червоний як нагадування про кіноварну руду.

Інші хатинки зараз ще будують. Їх теж назвуть на честь місцевих визначних пам’яток. Наприклад, цей схожий на фортецю будинок присвячений резиденції Катаріни Боснійської, що в Крешево. Вона була останньою королевою Боснії. Її вважали ідеалом доброчесності.

Сестри будують поселення в стилі гобітів, щоб привабити більше туристів і показати їм мальовничість краю.
Коротке посилання на цю сторінку:

На пагорбах Боснії і Герцеговини з’являються будинки-нори гобітівФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в Німеччині40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: