12.06.2024
Телеканал NTD

Рідкісний тюлень-монах приплив на ізраїльський пляж

Рідкісний тюлень-монах приплив на ізраїльський пляж

Дуже рідкісний і сміливий. Середземноморський тюлень-монах приплив на пляж ізраїльського міста Тель-Авів-Яффа. Тут це унікальне явище...

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Дуже рідкісний і сміливий. Середземноморський тюлень-монах приплив на пляж ізраїльського міста Тель-Авів-Яффа. Тут це унікальне явище. Подивитися на тюленя приходять десятки людей.

Першим морського звіра помітив хлопчик. Він назвав самицю Юлією.

[Харель Баз, морський доглядач]:

«У 2007 році цю самицю бачили в Туреччині. Там її назвали Тугра. Тож тепер вона має два імені».

У Юлії почалося линяння. У такий час тюлені проводять майже весь день на суші. Зазвичай віддають перевагу відносно прохолодним печерам із підводним входом на грецьких і турецьких островах. На залитих сонцем берегах Ізраїлю, Сирії та Лівану їх майже не бачать. Але Юлії тут, схоже, подобається.

[Харель Баз, морський доглядач]:

«Ми сподіваємося бачитися з нею частіше. Ми дуже рідко зустрічаємо тюленів-монахів на пляжах Ізраїлю. Востаннє таке було в гавані Герцлії у 2010 році».

Линяння триватиме три-чотири дні. Потім Юлія відпливе.

Середземноморські тюлені-монахи — рідкісний вид. У природі їх лишилося щонайбільше 500.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний тюлень-монах приплив на ізраїльський пляжСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: