11.10.2024
Телеканал NTD

Сім чудес світу за сім днів: британець став рекордсменом Книги Гіннеса

Сім чудес світу за сім днів: британець став рекордсменом Книги Гіннеса

Саме тут, у Чичен-Іці — давньому місті мая, що в Мексиці, британець Джеймі Макдональд став рекордсменом..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Саме тут, у Чичен-Іці — давньому місті мая, що в Мексиці, британець Джеймі Макдональд став рекордсменом Книги Гіннеса. Він здійснив неймовірну подорож — за сім днів відвідав Нові сім чудес світу. А точніше, на це пішло шість днів 16 годин та 14 хвилин.

[Джеймі Макдональд, мандрівник]:

«Відвідати усі Сім чудес світу — таке буває лише раз. Більшість не зробить цього й за все своє життя. А переді мною постало завдання побачити Сім чудес світу за сім днів».

Насамперед британець побував на Великій китайській стіні. Це одна з найбільших у світі архітектурних споруд. Друга зупинка — Тадж-Махал, що в Індії. Тут Джеймі мав лише кілька хвилин, щоб розшукати чиновника, який засвідчив би відвідання пам’ятки.

Наступним стало стародавнє місто Петра, що в Йорданії, яке прославилося багато в чому завдяки фільмам, зокрема про Індіану Джонса. Залишивши Йорданію, мандрівник прилетів до Рима. Тут побував у Колізеї, де колись боролися гладіатори.

Після цього Джеймі постояв у Бразилії біля підніжжя статуї Христа-Спасителя, потім вирушив до Перу в Мачу-Пікчу. Тут йому сподобалося найбільше.

[Джеймі Макдональд, мандрівник]:

«Понад 8000 метрів над рівнем моря. Опиняєшся в горах серед хмар. Почуваєшся піднесено. І тепер я хочу спокійно піднятися на таку висоту, а не мчати стрімголов нагору».

Під час подорожі Джеймі мало їв і майже не спав. Подолав трохи менше ніж 37 тисяч кілометрів. Використовував лише громадський транспорт. Здійснив 13 перельотів, 16 поїздок на таксі, дев’ять разів їздив автобусом, чотири рази — на поїзді й один раз — на санях. Подорож спланувала й профінансувала туркомпанія.

Британець зважився на таку пригоду, щоб зібрати гроші на доброчинність. Він допомагає людям, які страждають від сирингомієлії. Це захворювання хребта. Воно було й у Джеймі. Майже все дитинство він лікувався. Іноді навіть не міг ходити. Та зрештою переміг недугу.

Відтоді чоловік завжди в русі. Він сам пробіг через США й Канаду та проїхав велосипедом від Таїланду до Великої Британії. Каже, що зібрав на благодійність уже понад мільйон євро.

А тепер Джеймі хоче побути вдома, де його чекає дружина й троє дітей, серед них новонароджена двійня.

[Джеймі Макдональд, мандрівник]:

«Мені треба просто повернутися до близнюків. Гадаю, це саме собою вже пригода».

Коротке посилання на цю сторінку:

Сім чудес світу за сім днів: британець став рекордсменом Книги ГіннесаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: