11.02.2024
Телеканал NTD

Перший у своїй породі: оголосили переможця Вестмінстерського дог-шоу

Найкращий із найкращих. Малий вандейський басет-грифон із кличкою Бадді Голлі обійшов понад 3000 суперників і став переможцем 147-го Вестмінстерського дог-шоу. До того ж він перший представник породи, що завоював цей високий титул. Зараз його вшановують на оглядовому майданчику Емпайр-стейт-білдинг.

[Гейл Міллер Бішер, директор Вестмінстерського клубу собаківників]:

«Приз Вестмінстерського клубу собаківництва — це не гроші. Це престиж і честь, і це історична подія. Тобто вона стає частиною історії у світі собак і в нашій культурі».

У дог-шоу брали участь собаки 210 порід. Змагання поділили на сім категорій: підрушничні, гончі, вівчарки, службові, тер’єри, кімнатно-декоративні та неспортивні.

Бадді Голлі виступав у категорії гончаків. Потім сім фіналістів змагалися за звання найкращого з найкращих.

[Гейл Міллер Бішер, директор Вестмінстерського клубу собаківників]:

«Усе звелося до того, хто ж із фіналістів прямо проситься на п’єдестал. І в Бадді Голлі голова була високо піднята, хвіст перебував в ідеальному положенні для його породи. Пес спокійно ходив рингом. Він і гендлер Дженіс Гейс були однією командою. Вони діяли абсолютно злагоджено. Гадаю, суддя це помітив».

Бадді Голлі — шестирічний пес. На виставку приїхав із каліфорнійського міста Палм-Спрінгс.

[Дженіс Гейс, гендлер]:

«Бадді Голлі приїхав до США лише в грудні. Він об’їздив увесь світ, тож він мандрівник. Пес народився в Англії. Після того жив в Ірландії, а потім в Австралії. Й ось він тут і точно залишив свій слід. Він просто щасливчик».

Вандейський басет-грифон — це гончак, виведений у Франції в XIX столітті. Порода поділяється на два типи — великий і малий басет-грифон. На полюванні ці собаки швидкі, спритні й невтомні, а в побуті — лагідні, веселі й дуже кмітливі.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: