11.08.2024
Телеканал NTD

83-річна атлетка мріє взяти участь в олімпійському «Марафоні для всіх» 2024 року

83-річна атлетка мріє взяти участь в олімпійському «Марафоні для всіх» 2024 року

Коли Барбара біжить через поля на околицях Парижа, вона завжди усміхається. Їй уже 83, але назвати..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Коли Барбара біжить через поля на околицях Парижа, вона завжди усміхається. Їй уже 83, але назвати бабусею її важко. Вона — марафонець. За тиждень пробігає 50 кілометрів.

[Барбара Юмбер, марафонець]:

«Це свобода, прекрасний стан душі, радість, єднання з природою, лісами й полями».

Торік Барбара побила світовий рекорд у своїй віковій категорії на чемпіонаті Франції з легкої атлетики. Вона пробігла 125 кілометрів за 24 години. А у квітні цього року стала найстаршою жінкою, яка пробігла «Паризький марафон». Планує цього року брати участь ще у двох марафонах — у Дубліні та Валенсії.

Але найпотаємніша мрія Барбари — виступити на літній Олімпіаді в Парижі 2024 року. У межах спортивного заходу відбудеться безплатний олімпійський «Марафон для всіх».

[Барбара Юмбер, марафонець]:

«”Марафон для всіх” — це як вінець досягнень. Це букет квітів. Після всіх марафонів, які я вже пробігла, це буде букетом — нагородою».

У «Марафоні для всіх» візьме участь 20 024 спортсмени. Але річ у тому, що відбирати їх будуть шляхом жеребкування. А Барбара хоче неодмінно опинитися серед щасливців. Тому вона та її чоловік Жак звернулися по допомогу до міністра спорту Франції Амелі Удеа-Кастери.

[Жак Юмбер, чоловік атлетки]:

«Ми запитали її, чи Барбара може отримати марафонський нагрудник на Олімпійських іграх. Міністр відповіла, що спробує допомогти».

Барбара народилася 9 липня 1939 року в німецькому містечку Ахерн, що коло французького кордону. Нині живе разом із чоловіком-французом біля Парижа в Обонні. Бігати почала в 43 роки. Запропонувала дочка. Біг Барбару захопив: вона вже брала участь у 57 марафонах і здобула десятки нагород. Спортсменка підрахувала, що пробігла 8000 кілометрів на офіційних змаганнях. Це відстань від Парижа до Пекіна.
Коротке посилання на цю сторінку:

83-річна атлетка мріє взяти участь в олімпійському «Марафоні для всіх» 2024 рокуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: