12.01.2024
Телеканал NTD

Як ягуари, крокодили й капібари допомагають Колумбії відмовлятися від нафти

Як ягуари, крокодили й капібари допомагають Колумбії відмовлятися від нафти

Крокодили, капібари, олені та ягуари — це лише мала частина багатої фауни заповідника Ато-ла-Аврора, що в..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Крокодили, капібари, олені та ягуари — це лише мала частина багатої фауни заповідника Ато-ла-Аврора, що в колумбійському департаменті Касанаре. Раніше економіка регіону спиралася на видобуток нафти, а тепер від неї поступово відмовляються.

Нафтову галузь змінює екотуризм. Сюди приїжджають спостерігати за птахами, рептиліями та ссавцями. У заповіднику діє проєкт зі збереження ягуарів. Нині їх тут уже понад 60.

[Хорхе Барраган, власник заповідника]:
«Деякі ягуари народжуються, виростають і йдуть геть. Це самці. Самиці зазвичай лишаються. У нас важливий проєкт».

У департаменті відкривається дедалі більше турагентств. Вони запрошують на екскурсії колумбійських та іноземних мандрівників.

[Людовік Бертель, голова турагентства]:

«Здебільшого я працюю з малими групами туристів. Вони приїздять до Колумбії, щоб познайомитися з людьми й відкрити для себе ексклюзивні місця, подібні до цього заповідника».

Ато-ла-Аврора — один зі 115 природних заповідників Касанаре. Тут мешкають сотні видів птахів і тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як ягуари, крокодили й капібари допомагають Колумбії відмовлятися від нафтиСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: