08.12.2024
Телеканал NTD

Марафон у пустелі Сахара: 250 км пісками та спекою

Марафон у пустелі Сахара: 250 км пісками та спекою

Так проходить ультрамарафон серед пісків пустелі Сахара під назвою Marathon des Sables. Учасники мають пробігти дистанцію..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Так проходить ультрамарафон серед пісків пустелі Сахара під назвою Marathon des Sables. Учасники мають пробігти дистанцію 250 кілометрів. Загалом забіг складається з шести етапів. У кожному визначають переможця.

Цього разу в другому етапі взяло участь 1054 спортсмени. 20 вибули після першого. Ще коло десяти не змогли стартувати вранці через велику втому.

За результатами другого дня забігів серед чоловіків лідирують брати Ель Морабіті з Марокко. Мохаммед переміг у другому етапі, а Рашид — у першому. Водночас Рашид — дев’ятиразовий переможець турніру.

Серед жінок у лідерах — іспанська нідерландка Рагна Дебатс. Вона фінішувала першою в обох етапах.

Цей марафон часто називають «піщаним». Шестиденний забіг включає коло шести класичних марафонських дистанцій протяжністю 42 кілометри.

Змагання щорічно проводять у Марокко з 1986 року. Їх організував француз Патрік Бауер, який у 1984 році перетнув Сахару за 12 днів.

Спочатку в забігах брали участь десятки спортсменів. Тепер їх більш як тисяча.
Коротке посилання на цю сторінку:

Марафон у пустелі Сахара: 250 км пісками та спекоюПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в СШАП’єр де Кубертен: Олімпіада повертається в місце народження батька сучасних ігорКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомогиСтрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у ШвейцаріїФрирайдери з усього світу з’їхалися на змагання Darkfest-2024

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: