16.01.2024
Телеканал NTD

Перегони на волах у Камбоджі відбулися вперше після пандемії

Перегони на волах у Камбоджі відбулися вперше після пандемії

Щорічні перегони на запряжених волами візках відбулися в Камбоджі. Так, тут традиційно відзначають наближення кхмерського Нового..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Щорічні перегони на запряжених волами візках відбулися в Камбоджі. Так, тут традиційно відзначають наближення кхмерського Нового року, який святкують у середині квітня.

Переможцем цього року став 32-річний Чхум Вічет. За його словами, такий захід дає змогу зберегти традицію волових візків, яка є частиною давньої камбоджійської культури. Він також нагадує про важливість розведення цих тварин.

[Чхум Вічет, переможець перегонів]:
«Я дуже щасливий. Я старанно працював, щоб натренувати волів, і тепер я переміг. Це моя заслуга, тому я дуже радий».

Цьому переможцю вручили приз — коло 300 доларів США. За друге місце дали 250 доларів, а за третє — приблизно 200 доларів.

Загалом у перегонах брало участь 39 погоничів. Також прийшло багато глядачів, зокрема місцеві жителі, шанувальники спорту із сусідніх провінцій та іноземні туристи.

[Норн Срейнін, місцева жителька]:
«Мені в перегонах сподобалося те, що їхні вози були дуже гарними. Це давня кхмерська культура. Добре, що молодь цього навчається. У майбутньому вона й далі цим займатиметься».

У Камбоджі візки історично використовували у фестивалях та заходах, зокрема в буддійських церемоніях та весіллях. На них перевозили товари й людей. Зараз їх можна побачити здебільшого в перегонах на волах.

Попередні кілька років такі заходи не проводили через пандемію. Цього року їх переносять на великі поля, щоб привабити більше учасників та глядачів.

Захід організувало управління культури провінції разом із Федерацією молоді Камбоджі та провінційними асоціаціями волів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перегони на волах у Камбоджі відбулися вперше після пандеміїФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: