05.07.2024
Телеканал NTD

Австралія заборонила TikTok на гаджетах федеральних службовців

Австралія заборонила TikTok на гаджетах федеральних службовців

Австралія з 4 квітня заборонила федеральним службовцям мати застосунок TikTok на своїх пристроях. Канберра долучилася до..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Австралія з 4 квітня заборонила федеральним службовцям мати застосунок TikTok на своїх пристроях.

Канберра долучилася до чималого списку західних країн, які вжили таких самих заходів щодо цієї китайської платформи коротких відео.

Є побоювання, що КНР може використати пекінську компанію, яка належить ByteDance, щоб збирати дані користувачів для своїх політичних цілей, підриваючи кібербезпеку Заходу.

[Кеті Галлахер, міністр фінансів Австралії]:
«Ми завжди ясно говоримо людям, що вони мають знати про ризики, пов’язані з конкретними застосунками, соціальними мережами тощо. На вебсайтах уряду про це є багато інформації. Але ми ухвалили рішення про заборону для урядових пристроїв на основі рекомендацій від служб безпеки».

Китай — найбільший торговий партнер Австралії. Заборона може погіршити відносини між цими країнами, які трохи поліпшилися, відколи торік у травні крісло прем’єра зайняв лейборист Ентоні Албаніз.

Нині всі члени розвідувального альянсу «П’ять очей» наклали заборону на TikTok. Це США, Австралія, Канада, Велика Британія та Нова Зеландія. Таке правило також ухвалили у Франції, Бельгії та Єврокомісії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія заборонила TikTok на гаджетах федеральних службовцівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: