05.05.2024
Телеканал NTD

Дональду Трампу висунули звинувачення — він назвав себе жертвою

Дональду Трампу висунули звинувачення — він назвав себе жертвою

45-й президент США Дональд Трамп 4-го квітня не визнав себе винним у кримінальному злочині. Звинувачення висунула..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

45-й президент США Дональд Трамп 4-го квітня не визнав себе винним у кримінальному злочині. Звинувачення висунула нью-йоркська прокуратура. Повернувшись до своєї резиденції, що у Флориді, він виступив перед прихильниками.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Я ніколи не думав, що таке може статися в Америці. Я ніколи не думав, що це може статися. Єдиний злочин, який я вчинив, — безстрашно захищав наш народ від тих, хто прагне його знищити».

Обвинувальний висновок із 34-х пунктів підготував прокурор Елвін Брегг. У ньому Трампа звинувачують у фальшуванні ділових документів. Кожен пункт обвинувачення — кримінальний злочин, який передбачає позбавлення волі терміном від одного до п’яти років.

Звинувачення пов’язані з виплатою 130 тисяч доларів, яку провів колишній адвокат Трампа Майкл Коен акторці фільмів для дорослих Стормі Деніелс. Це нібито була плата за те, щоб вона не оприлюднила інформацію про роман, який нібито з нею мав Трамп. Сам 45-й президент роман заперечує.

Платіж було здійснено за кілька тижнів до президентських виборів 2016-го року. Прокуратура Нью-Йорка стверджує, що Трамп сказав Коену заплатити Деніелс, а потім незаконно замаскував цю виплату під щомісячний аванс за юридичні послуги. Це вважається порушенням законів штату та федеральних законів про вибори.

У своєму виступі Трамп ще раз заявив про свою невинуватість, а також зазначив, що прокурор сфабрикував справу, тому має звільнитися.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:
«Цю фальшиву справу порушили лише, щоб завадити майбутнім виборам 2024-го року, і її слід негайно закрити. Негайно».

Республіканці та прихильники Трампа кажуть, що судову систему країни використовують як зброю проти політичних опонентів. Сам президент каже, що справа Брегга та ще кілька інших кримінальних та цивільних розслідувань щодо нього — це «масове втручання у вибори небачених масштабів».

Раніше Трамп добровільно прибув до офісу Брегга. Свої акції протесту біля зали суду на Мангеттені одночасно провели як прихильники, так і противники 45-го президента.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональду Трампу висунули звинувачення — він назвав себе жертвоюЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: