05.08.2024
Телеканал NTD

Президент Тайваню здійснила візити до двох союзників у Центральній Америці

Президент Тайваню здійснила візити до двох союзників у Центральній Америці

Президент Тайваню завершує офіційний візит до Центральної Америки, де країна має двох союзників. Це Беліз і..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Президент Тайваню завершує офіційний візит до Центральної Америки, де країна має двох союзників. Це Беліз і Гватемала. Раніше був ще Гондурас. Але він розірвав дипломатичні відносини з частково визнаною острівною державою на користь КНР.

Спочатку Цай Інвень зробила транзитну зупинку в Нью-Йорку. Там вона взяла участь у кількох заходах, зокрема відвідала Гудзонівський інститут. Потім вирушила до Гватемали, де провела три дні. Там вона запропонувала подальшу співпрацю президентові Алехандро Джамматтеї.

Під час екскурсії лікарнею, яку побудували за допомогою тайванських інвестицій, вона закликала проявляти солідарність із її країною.

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Тайвань і далі надаватиме допомогу в довгостроковому розвиткові та підтримуватиме свої дипломатичні зв’язки. Ми не припинимо співпрацю з демократичними партнерами».

[Алехандро Джамматтеї, президент Гватемали]:
«Я дякую за кооперацію, яка перетворюється на інфраструктурні проєкти та обмін у галузі промисловості, науки й досліджень і, як наслідок, на розвиток Гватемали».

У неділю ввечері Цай Інвень прибула до Белізу. Там заплановано зустрічі з прем’єр-міністром та іншими високопосадовцями.

Комуністична влада Китаю не визнає незалежності Тайваню й називає його бунтівною провінцією КНР. Острову доволі важко підтримувати союзні відносини не тільки з країнами Латинської Америкий, а й усього світу. Така ситуація склалася через те, що Китай відмовляється мати дипломатичні зв’язки з тими державами, які встановили дипзв’язки з Тайванем.

Водночас острів живе під постійною загрозою вторгнення. Китай неодноразово натякав, що може захопити Тайвань силою. Останнім часом військова активність КНР у регіоні постійно посилюється.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Тайваню здійснила візити до двох союзників у Центральній АмериціЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: