18.08.2024
Телеканал NTD

Дедалі більше індонезійців готуються працювати в Японії

Дедалі більше індонезійців готуються працювати в Японії

24-річна Сіті пропонує своєму однокласникові-індонезійцю вдати японця поважного віку. Зараз вона тренується допомагати з обідом. Це..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

24-річна Сіті пропонує своєму однокласникові-індонезійцю вдати японця поважного віку. Зараз вона тренується допомагати з обідом.

Це лише один із багатьох сценаріїв, які дівчина відпрацьовує в спеціалізованій приватній школі в Джакарті. Тут навчають індонезійців, які мріють працювати в Японії.

[Сіті Месаро, студентка]:
«Причина, через яку індонезійські студенти вважають за краще працювати в Японії, у тому, що це чудова країна з міцною культурою дисципліни. А японці нас обирають, бо індонезійська молодь уміє дбати про людей похилого віку».

Зараз здійснювати такий догляд навчається коло 40 студентів. Вони не лише вивчають мову, але й дізнаються, як надівати на стареньких капці та який посуд призначений для якої їжі.

Школу відкрили торік. Це частина зусиль японського уряду для залучення іноземної робочої сили.

Навчання триває коло шести місяців. Потім усі студенти складають іспити, зокрема з японської мови, і починають шукати роботу. У цьому їм допомагають.

[Каміла Мансджур, директор школи]:
«Зараз людей поважного віку в Японії багато. Є побоювання, що рівень народжуваності буде недостатнім. А в Індонезії щороку населення зростає на три мільйони».

У Японії населення старіє найшвидше у світі. Жителів віком понад 65 років там майже третина.

[Хірокі Сасакі, працівник посольства Японії в Індонезії]:
«Підрахували, що в Японії є 340 тисяч вакансій для кваліфікованих працівників. Водночас фахівців — лише 130 тисяч. А це означає, що ми дедалі більше потребуємо іноземної робочої сили».

Торік рівень народжуваності в Японії впав до нового рекордного рівня. Дослідження показують, що за найближчі 20 років країна втратить понад 10 % своєї внутрішньої робочої сили.

Водночас індонезійські кваліфіковані працівники мають попит і в інших країнах. Так, понад 16 тисяч нині працює у В’єтнамі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дедалі більше індонезійців готуються працювати в ЯпоніїЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: