18.07.2024
Телеканал NTD

Рідкісний скелет тиранозавра піде з молотка у Швейцарії

Рідкісний скелет тиранозавра піде з молотка у Швейцарії

Ось таку гігантську конструкцію зібрали палеонтологи із кісток, яким уже 67 мільйонів років. Висота цього тиранозавра..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Ось таку гігантську конструкцію зібрали палеонтологи із кісток, яким уже 67 мільйонів років. Висота цього тиранозавра — майже чотири метри, довжина — понад одинадцять із половиною. Незабаром скелет короля динозаврів піде з молотка. А наразі його виставили на огляд у Цюриху.

Скелет назвали Триніті, що англійською означає «трійця», бо він складається з кісток трьох тиранозаврів. Їх знайшли в період з 2008 по 2023 рік в американських штатах Монтана й Вайомінг.

Загалом у скелеті трохи більше як 290 оригінальних кісток. Інші штучні — з гіпсу й епоксидної смоли.

[Ганс-Якоб Сібер, палеонтолог]:
«На складання кістяка йде від семи до десяти років роботи. Цей збирали понад 10 тисяч годин. Тож можете уявити обсяг роботи. Причому немає жодної гарантії, що в результаті вийде повноцінний динозавр. Вірогідність, що не знайдеш кісток, украй велика. Я знаю багатьох, хто з ентузіазмом починав, а потім застряг на півдорозі, так і не закінчивши справи».

Кістки тиранозавра — украй рідкісна знахідка. Донині знайшли тільки 32 скелети дорослих особин. Здебільшого їх зберігають у музеях.

Триніті стане третім у світі й першим у Європі тиранозавром, якого продали на аукціоні. Торги пройдуть у Цюриху 18 квітня. За кістяк хочуть отримати від п’яти до дев’яти мільйонів доларів США.

[Сиріл Коллер, голова аукціонного дому]:
«Ми порівняли з цінами інших динозаврів і скам’янілостей, урахували, що скелет складається з останків трьох особин, і не призначали надто високої ціни».

Два інші скелети тиранозаврів продали за 8,4 мільйона доларів та 31 мільйон доларів у 1998 та 2020 році відповідно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний скелет тиранозавра піде з молотка у ШвейцаріїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиБалабан — душа музичної культури Азербайджану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: