19.02.2024
Телеканал NTD

Іспанія поступово послаблює карантин

Іспанія поступово послаблює карантин

Десятки лікарів і медсестер зібралися біля будівлі лікарні Северо Очоа в Мадриді. Вони вийшли вшанувати пам'ять..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Десятки лікарів і медсестер зібралися біля будівлі лікарні Северо Очоа в Мадриді. Вони вийшли вшанувати пам’ять свого колеги — 57-річного операційного медбрата, який 10 квітня помер від коронавірусу. До лікарів також долучилася дружина та син померлого.

Після місяця протистояння вірусу медичні працівники кажуть, що виснажені і фізично, і психологічно.

[Мар Моралес, молодша медсестра в лікарні Северо Очоа]:
«Ми відчуваємо розпач через пацієнтів, через нашу роботу, іноді ми стаємо трохи беззахисними, без адекватного захисного спорядження. Ми страждаємо через наших родичів. Я працюю медсестрою, а моя мама лежить в реанімації з коронавірусом».

[Марія Арройо, молодша медсестра в лікарні Северо Очоа]:
«Ми намагаємося працювати однією командою, але ми дуже втомилися, бо ми з цими пацієнтами вже місяць, працюємо по багато годин. Працювати в захисному одязі дуже складно. У нас з’являються сліди на обличчі, рани. Це фізичний і психологічний стрес».

Небіжчик став третім медичним працівником, який помер від коронавірусу в Мадриді.

Загалом Іспанія обігнала Італію за кількістю хворих.

Водночас Іспанія поступово знімає карантинні обмеження. Так на будівництвах уже можна побачити бригади. Однак вони працюють у масках. Також дозволили відновити виробництво на деяких підприємствах.

Проте люди здебільшого й далі залишатимуться вдома. Магазини, бари та громадські місця, як і раніше, зачинені. Карантин у країні діятиме щонайменше до 26 квітня.

На вулицях можна побачити поліціянтів, які роздають перехожим і водіям автобусів маски для обличчя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія поступово послаблює карантинЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: