26.03.2024
Телеканал NTD

Перукар в Ухані зробив маску з пластикової пляшки й гофрованої трубки

Перукар в Ухані зробив маску з пластикової пляшки й гофрованої трубки

У центрі міста Ухань, столиці китайської провінції Хубей, звідки почав поширюватися коронавірус, перукар Ян Гуан'юй знову..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У центрі міста Ухань, столиці китайської провінції Хубей, звідки почав поширюватися коронавірус, перукар Ян Гуан’юй знову приймає клієнтів, робить їм зачіски та зголює бороди. Карантин у місті офіційно завершився. І хоча люди раді повернутися до роботи, багато з них ще бояться коронавірусу.

Серед них і сам Ян. Він вирішив захиститися від можливого інфікування ось такою саморобною маскою. Зробив її з пластикової пляшки й гофрованої трубки.

[Ян Гуан’юй, перукар]:
«Оскільки іноді я стою до людей занадто близько, я закриваю обличчя пляшкою. Так мої клієнти можуть почуватися комфортно. А я дихаю повітрям зі спини. Так безпечніше».

Ян каже, що відколи спалахнула епідемія, утратив багато своїх постійних клієнтів. Маску частково винайшов, щоб надихнути людей повертатися до його салону.

[Ян Гуан’юй, перукар]:
«Це пластикова пляшка. Треба зробити краї товщими — так маска ліпше прилягатиме до обличчя. У вашій масці теж можна так зробити. Трубка виходить назад. Зазвичай лікарські маски погано прилягають, і в них легше заразитися».

Китай останніми днями повідомляє про незначну кількість нових інфікованих. 12 квітня їх було всього 99. Водночас влада каже, що до країни в’їхало багато китайців, у яких тести дали позитивний результат. Особливо з Росії до провінції Хейлунцзян.

Тепер усі приїжджі мусять 28 днів перебувати в обсервації, а також проходити тести. Також влада планує закривати житлові квартали, де виявили нових хворих.

Експерти кажуть, що кількість заражених і померлих, про яку повідомляє КНР, може бути заниженою.

Тим часом великі міста країни, зокрема Пекін і Шанхай, уже почали відновлювати роботу загальноосвітніх шкіл.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перукар в Ухані зробив маску з пластикової пляшки й гофрованої трубкиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМарокко: лазні закриті, води немаєПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: