18.10.2024
Телеканал NTD

Через пожежі київське повітря стало найзабрудненішим у світі

Через пожежі київське повітря стало найзабрудненішим у світі

Пожежі в Чорнобильській зоні та в Житомирській області призвели до того, що рівень забрудненості повітря в..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Пожежі в Чорнобильській зоні та в Житомирській області призвели до того, що рівень забрудненості повітря в Києві став найвищим у світі. Тепер жителі столиці, окрім епідемії коронавірусу, мають ще один привіт не виходити з дому.

За даними швейцарського моніторингового порталу IQAir, рівень забрудненості повітря в Києві піднявся найвище серед великих міст світу. Він навіть перевершив показники в містах Ханчжоу, Чунцін та Шанхай у Китаї.

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що пожежі не становлять хімічної загрози, а радіаційний фон перебуває в межах норми.

Проте влада столиці порекомендувала киянам максимально залишатися в закритому приміщенні й не відчиняти вікна.

У МОЗ також додали, що дим може спричинити головний біль, кашель, ускладнення дихання, подразнення слизової оболонки очей, запалення слизової носа й гортані, а також низку захворювань та алергій.

Нагадаємо, ще 4 квітня в Чорнобильській зоні відчуження виникла лісова пожежа на площі 20 гектарів. Згодом через сильний вітер вона поширилася на чотири лісництва. Щоб погасити відкритий вогонь, рятувальникам знадобилося 10 днів.

Згодом вітер роздмухав окремі осередки займання, через що знову спалахнуло полум’я.

Пожежі також вирують у Житомирській області.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через пожежі київське повітря стало найзабрудненішим у світіУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»ООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: