16.08.2024
Телеканал NTD

Фестиваль льоду та снігу повернувся до китайського Харбіна

Фестиваль льоду та снігу повернувся до китайського Харбіна

Снігові замки й крижані вежі. До Харбіна повертаються юрби туристів. Після скасування антиковідних обмежень, у Китаї..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Снігові замки й крижані вежі. До Харбіна повертаються юрби туристів. Після скасування антиковідних обмежень, у Китаї знову проходить фестиваль снігових та льодових скульптур.

Він міжнародний, але нині тут переважно китайці. Сполучення з іншими країнами ще повністю не відновилося. Через це також скасували конкурс на найкращу скульптуру. Але розваг удосталь.

[гостя фестивалю]:
«Тепер політика щодо COVID змінилася, і ми знову насолоджуємося життям».

[гостя фестивалю]:

«Я щаслива, що можу повною мірою насолодитися снігом на півночі Китаю. Холодна погода для мене не проблема, це суцільна радість».

Цього року сніговими та крижаними витворами можна помилуватися з оглядового колеса. Його висота — 120 метрів. Атракціон з’явився недавно. А для охочих покататися на санчатах зробили гірку з 500-метровою трасою.

[гість фестивалю]:
«Світ льоду та снігу — відома туристична принада провінції Хейлунцзян. Я показую своїй дівчині околиці, щоб вона оцінила чудові краєвиди».

Лід для скульптур беруть у річці Сунгарі. Цього року майстри використали понад 100 тисяч кубометрів льоду та 50 тисяч кубометрів снігу. Тематичний парк охоплює 80 гектарів. Усі скульптури з вечора до півночі підсвічують.

Це 39-й фестиваль льоду та снігу в Харбіні. Він триватиме до лютого чи березня залежно від погоди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль льоду та снігу повернувся до китайського ХарбінаПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Народну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фресками

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: