17.10.2024
Телеканал NTD

Український цирковий фестиваль пройшов у Будапешті

Український цирковий фестиваль пройшов у Будапешті

Цього тижня молоді акробати з циркових шкіл України вражали своєю майстерністю публіку в Будапешті. Тут відбувся..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Цього тижня молоді акробати з циркових шкіл України вражали своєю майстерністю публіку в Будапешті. Тут відбувся Український молодіжний цирковий фестиваль.

Після місяців тренувань на Батьківщині українські діти віком від 6 до 17 років дали понад 30 виступів у Будапештському столичному цирку разом із конкурсантами з Угорщини, Швейцарії, Мексики та Італії.

[Петер Фекете, директор Будапештського цирку]:
«Оскільки ці діти з ранку до вечора тренуються в укриттях при свічках, має бути місце, де вони зможуть проявити свій талант і вміння. Ми повинні дати їм віру в те, що це варто робити, що цього варто навчатися, тому ми на два дні припинили наші регулярні програми й передаємо ключі від цирку нашим українським друзям».

13-річна артистка цирку Марія Кравченко готувалася до фестивалю в неопалюваних протибомбових укриттях міста Дніпра.

[Марія Кравченко, артистка цирку з Дніпра]:

«Я почуваю себе спокійніше. Мені тут набагато легше тренуватися й виступати, бо я не чую повітряних тривог, немає вибухів. Тут набагато тихіше. Я дуже рада, що в мене є можливість, хоч кілька днів побути в місці, де немає вибухів та тривог».

Міжнародний фестиваль-конкурс естрадно-циркового мистецтва «Яскрава Арена Дніпра» було засновано у 2010 році. До широкомасштабної війни його щорічно проводили в грудні в Дніпровському державному цирку.

З часу заснування у фестивалі взяло участь більш як тисяча юних артистів з усієї України, а також Литви, Угорщини, Німеччини, Молдови, Польщі та інших країн.

Переможці регулярно беруть участь у міжнародних фестивалях у Франції, Іспанії та Італії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Український цирковий фестиваль пройшов у БудапештіПрогулянка найромантичнішим садом світуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в Італії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: