05.07.2024
Телеканал NTD

Футбольні вболівальники пожвавили економіку Басри в Іраку

Футбольні вболівальники пожвавили економіку Басри в Іраку

Ірак уперше за чотири десятиліття приймає Кубок націй Перської затоки з футболу. Матчі проходять у місті..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Ірак уперше за чотири десятиліття приймає Кубок націй Перської затоки з футболу. Матчі проходять у місті Басра. Захід привабив понад 30 тисяч іноземних уболівальників.

Дехто приїжджає вперше. Ірак довго вважали місцем політичної нестабільності. А через війну в Перській затоці його виключили зі змагань, і він не брав участі в турнірі з 91-го по 2003 рік.

[Абдель Латіф аль-Сурейх, турист із Кувейту]:
«Я їздив до Європи та США, до деяких арабських країн, але до Іраку… Ірак — це цивілізація, історія, прекрасні твори, спогади про Месопотамію. Але для поїздки була перешкода».

Зараз туристи бачать, що Ірак змінюється на краще. У Басрі стало спокійніше.

[Мохаммед Хассун, син власника кафе-музею «Альхасун»]:

«Треба, щоби про нас дізналися в Перській затоці й у світі, щоб побачили, яка Басра. Раніше її вважали небезпечною. Тут крали, і туристи не приїжджали. Але зараз вони повернулися й побачили, як усе змінилося».

Уболівальники не лише ходять на матчі, а й відвідують музеї, кафе, а також магазини, де продають солодощі з фініків, якими славиться Басра.

[Махмуд аль-Хоссейні, турист з ОАЕ]:
«Істину не приховаєш. Ірак повертається до колишнього стану, і ми цьому раді. Можливо, Басрі ще треба трохи попрацювати над покращенням, але ми, туристи, задоволені».

Проведення чемпіонату дало гарний дохід і готелям. Гості винаймають номери на два тижні й довший час. Такого тут не було давно.

[Рахім Рашид, управитель готелю]:
«Ми були готовими. І ми здатні добре приймати гостей і в майбутньому».

Це 25-й Кубок націй Перської затоки. Його проводять із 1970 року. Змагання організовують раз на два роки. Нині в турнірі бере участь вісім команд. Він триватиме до 19 січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: