[Франк Бурго, пекар]:
«Ми обрали цей спосіб приготування хліба, бо він традиційний. Це повністю відрізняється від методу, коли використовують електричну піч. Ми хочемо повернутися до джерел і пекти найкращий хліб».
Наразі Європа потерпає від енергетичної кризи. Багато колег Франка на межі фінансового краху, бо електроенергія дуже подорожчала. Але в пекаря із Шаллана все інакше.
[Франк Бурго, пекар]:
«За цей рік дрова подорожчали щонайбільше на 5 %. З електроенергією взагалі не порівняти. І дров’яна піч працюватиме, навіть якщо відключать світло».
Утім, складнощі однаково є.
[Франк Бурго, пекар]:
«Яйця коштують майже вдвічі дорожче, олія подорожчала на 50 %, ціни на борошно теж зросли — на 15–20 %».
У Франції працює 33 тисячі пекарів. Уряд уже надає їм певну підтримку. А в майбутньому планує переглянути контракти на постачання електроенергії. Водночас враховуватимуть конкретну ситуацію кожного пекаря. Це має допомогти зберегти бізнес за умов кризи.
Коротке посилання на цю сторінку: