16.03.2024
Телеканал NTD

Як дров’яна піч рятує бізнес французького пекаря

Як дров'яна піч рятує бізнес французького пекаря

Ця пекарня вже 23 роки приваблює незрівнянним ароматом свіжого хліба у французькому місті Шаллан. І другої..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Ця пекарня вже 23 роки приваблює незрівнянним ароматом свіжого хліба у французькому місті Шаллан. І другої такої тут немає. Власник пекарні Франк Бурго пече булочки, багети та інші вироби лише в дров’яній печі. Роблячи такий вибір, він і гадки не мав, що колись це врятує його бізнес.

[Франк Бурго, пекар]:
«Ми обрали цей спосіб приготування хліба, бо він традиційний. Це повністю відрізняється від методу, коли використовують електричну піч. Ми хочемо повернутися до джерел і пекти найкращий хліб».

Наразі Європа потерпає від енергетичної кризи. Багато колег Франка на межі фінансового краху, бо електроенергія дуже подорожчала. Але в пекаря із Шаллана все інакше.

[Франк Бурго, пекар]:
«За цей рік дрова подорожчали щонайбільше на 5 %. З електроенергією взагалі не порівняти. І дров’яна піч працюватиме, навіть якщо відключать світло».

Утім, складнощі однаково є.

[Франк Бурго, пекар]:
«Яйця коштують майже вдвічі дорожче, олія подорожчала на 50 %, ціни на борошно теж зросли — на 15–20 %».

У Франції працює 33 тисячі пекарів. Уряд уже надає їм певну підтримку. А в майбутньому планує переглянути контракти на постачання електроенергії. Водночас враховуватимуть конкретну ситуацію кожного пекаря. Це має допомогти зберегти бізнес за умов кризи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як дров’яна піч рятує бізнес французького пекаряМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуСендбординг повертається до НамібіїВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Ексклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: