16.04.2024
Телеканал NTD

Лос-Анджелес перетворюється на світовий центр велнесу

Лос-Анджелес перетворюється на світовий центр велнесу

У цьому районі Лос-Анджелеса вкладають величезні гроші в індустрію здоров'я та краси. Експерти кажуть, що велнес..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

У цьому районі Лос-Анджелеса вкладають величезні гроші в індустрію здоров’я та краси.

Експерти кажуть, що велнес — це світовий ринок з оборотом завбільшки півтора трильйона доларів. І він щороку зростає на 5–10 %.

Поняття велнес містить фізичні вправи, здорове харчування, косметологічний догляд, правильний сон і загальне піклування про здоров’я.

Лікарі кажуть, що пандемія різко змінила пріоритети. Коло половини споживачів у США сьогодні кажуть, що здоров’я — їхня головна щоденна турбота.

Водночас вони зазначають, що фітнес-тренувань уже не достатньо, щоби підтримувати форму. Оздоровлення має бути всебічним.

[Глорія Чанс, психолог]:
«Наразі дуже важливі індивідуальні програми харчування, а також прогулянки на вулиці».

У Каліфорнії велнес завжди був у пріоритеті. Нещодавно тут відкрилося ціле мінімісто, присвячене оздоровленню. Тут усі 28 закладів і кафе покликані забезпечувати ту чи іншу форму релаксації. Мета — об’єднати оздоровлення з можливістю гуляти, ходити ресторанами й по покупки.

[Бен Беслі, архітектор]:
«Це може бути місце, куди люди приходять, спілкуються одне з одним та природою. Тут тихо й прохолодно».

Ще один тренд у сфері велнесу — багатопрофільні медичні центри. Тут намагаються зробити оздоровлення універсальним поняттям.

[Кай Белвіл, співробітник медичного центру]:
«Ми — центр оптимізації здоров’я та довголіття. Ми спеціалізуємося на біоіндивідуальності».

[Джеффрі Еглер, лікар]:
«Люди усвідомлюють той факт, що вони нездорові, і їм потрібні засоби оздоровлення».

Експерти зазначають, що психічне здоров’я не менш важливе. На їхню думку, про нього треба дбати так само активно, як і виконувати велнес-процедурами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лос-Анджелес перетворюється на світовий центр велнесу«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс Кук

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: