16.11.2024
Телеканал NTD

Нігерійці полюбили японську мультиплікацію

Нігерійці полюбили японську мультиплікацію

Сотні нігерійців зібралися на фестивалі аніме в Лагосі. Останніми роками в цій африканській країні з'являється дедалі..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Сотні нігерійців зібралися на фестивалі аніме в Лагосі. Останніми роками в цій африканській країні з’являється дедалі більше шанувальників японської мультиплікації. Цей фестиваль — єдиний такий захід у Нігерії. Він проходить вдруге.

[Лаура Аджаї, співорганізаторка]:
«Гадаю, нігерійців цікавить жанр аніме, бо їм подобається все нове. Аніме — зовсім інша культура. Вона унікальна для Нігерії, тому нігерійці її любитимуть. В аніме щороку з’являється щось нове, і це привертає нашу увагу».

Тутешні шанувальники аніме здебільшого виросли на серіалах про ніндзя-підлітка Наруто, робота Вольтрона й мандрівного Кенсіна.

[шанувальник аніме]:
«Я люблю аніме, бо там все, як у житті. Аніме є для всіх і про все. Якщо вам подобається спорт чи фільми жахів, чи бойовики, чи романтика, чи казки, то можна знайти аніме на ці теми. Треба лише пошукати».

Жанр аніме, на відміну від дитячих мультфільмів, орієнтований на підліткову й дорослу аудиторію. Персонажі й тло промальовані в характерній манері. Зазвичай аніме видають у формі телевізійних серіалів і фільмів.

Організатори фестивалю в Лагосі хочуть популяризувати аніме серед нігерійців і надіються в майбутньому проводити ще масштабніші заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерійці полюбили японську мультиплікаціюГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніВ Італії вимирають газетні кіоскиПінболом захоплюється дедалі більше молоді15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: