29.12.2024
Телеканал NTD

«Різдвяним дивом» назвали повернення коштовностей, викрадених із музею Дрездена

«Різдвяним дивом» назвали повернення коштовностей, викрадених із музею Дрездена

Знайшли коштовності, які у 2019 році було викрадено з історичної колекції творів мистецтва Дрездена. Це вже..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Знайшли коштовності, які у 2019 році було викрадено з історичної колекції творів мистецтва Дрездена. Це вже назвали різдвяним дивом. Тоді зловмисники вкрали цінності на 120 мільйонів доларів.

[Юрген Шмідт, представник прокуратури Дрездена]:
«Спецсили департаменту поліції Дрездена вилучили 31 предмет. Серед них польський орден Білого орла та прикраса для капелюха».

Ці цінності входили до однієї з найбільших колекцій творів мистецтва в Європі. Вона містила 4300 діамантів оцінною вартістю понад 113 мільйонів євро.

[Маріон Аккерман, гендиректор музеїв Дрездена]:
«Звісно, коли отримуєш такі чудові новини напередодні Різдва, то починаєш вірити в різдвяні дива. Це просто неймовірно, і всі тішаться».

Прокуратура вважає, що злодії заздалегідь підпиляли частину ґрат, що на вікнах музею «Зелене склепіння», щоб під час пограбування якнайшвидше проникнути в будівлю.

Серед цінностей, які поки що не виявили, лишається знаменитий плечовий бант із дуже великим Білим дрезденським діамантом.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Різдвяним дивом» назвали повернення коштовностей, викрадених із музею ДрезденаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: