29.03.2024
Телеканал NTD

Сніг і мороз для мешканців Лондонського зоопарку стали несподіваним подарунком

Сніг і мороз для мешканців Лондонського зоопарку стали несподіваним подарунком

Ці мавпочки насолоджуються несподіваним зимовим подарунком. У Великій Британії — снігова й морозна погода, тому є..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Ці мавпочки насолоджуються несподіваним зимовим подарунком. У Великій Британії — снігова й морозна погода, тому є нагода весело провести час і пограти в сніжки.

[Джек Сімідіан, доглядач]:
«Вони виходять, трохи бігають відкритим вольєром, поки не змерзнуть, і йдуть грітися. Сніжки беруть, трохи ними бавляться, а потім кидають на землю. Їм сподобалося набагато більше, ніж я очікував».

Білячі мавпи мешкають у місцях, де снігу зазвичай не буває. Але вони виявилися напрочуд стійкими до холодного клімату.

[Джек Сімідіан, доглядач]:
«Ці звірі родом із верхньої частини басейну Амазонки, тобто з Південної Америки. І вони в дикій природі ніколи не мають справи зі снігом. Тож для них це зовсім новий досвід, особливо якщо врахувати, що в Лондоні снігу не було давно».

Мавпи — не єдині тварини зоопарку, які насолоджуються снігом. Морози не злякали також галасливих видр і незворушних альпак.

Пристосований до будь-якого клімату й двогорбий верблюд. Він має волохаті вії, які захищають від снігу очі, а також товсті мускулисті ніздрі, стуливши які він може завадити сніжинкам потрапити до носа.

[Мік Тайлі, доглядач]:
«Вони більше віддають перевагу холоду, ніж спеці. Більшість людей думає, що це тварина пустелі. Але там, звідки вони родом, температура опускається приблизно до мінус 40 взимку й підіймається до плюс 50 влітку. Небагато тварин може витримати розрив у 90 градусів».

Пінгвіни в таку погоду теж почуваються чудово. Але є в зоопарку й ті, кому холод не до вподоби. Серед них горили, леви й тигри. Вони вважають за краще лишатися в теплих вольєрах.

Також серед любителів погрітися тамарини й лінивці.

Лондонський зоопарк відкритий цілий рік і в будь-яку погоду. Єдиний виняток це Різдво.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сніг і мороз для мешканців Лондонського зоопарку стали несподіваним подарункомМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: