29.03.2024
Телеканал NTD

Понад 900 різдвяних вертепів із 70 країн зібрало подружжя з Франції

Понад 900 різдвяних вертепів із 70 країн зібрало подружжя з Франції

Тут одразу поринаєш у святкову атмосферу. Скрізь вогні гірлянд і сцени Різдва. Але ці експонати виставлені..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Тут одразу поринаєш у святкову атмосферу. Скрізь вогні гірлянд і сцени Різдва. Але ці експонати виставлені не в музеї, а в будинку подружжя Вершельд на півночі Франції.

Жан-П’єр і Вероніка збирають різдвяні вертепи вже 30 років. Усе почалося з того, що чоловік подарував дружині набір статуеток для розфарбовування. Після цього пара захопилася колекціонуванням.

Подружжя купувало різдвяні вертепи під час поїздок, а деякі робили самі. Нині тут 920 експонатів майже із 70 країн.

Цей вертеп із масок для обличчя Вероніка зробила торік сама. Поруч на стіні — вертеп, куплений на Гаїті. Його зробили із перероблених металевих бочок. Тут також є вироби з дерева, соломи, кераміки та скла.

[Жан-П’єр Вершельд, колекціонер]:
«Мій улюблений вертеп — це той, який купили на різдвяному ярмарку в Кольмарі. Його зроблено з імбирних пряників та глазурі».

Улюблений вертеп Вероніки стоїть на окремому столі. Тут зібрано фігурки, які вона купувала разом із дітьми та свекрухою.

[Вероніка Вершельд, колекціонерка]:
«Гадаю, сцени Різдва відбивають усі аспекти нашого життя. Зазвичай ми влаштовуємо виставку на свято, але можемо залишити її на весь рік. Для мене це означає ділитися теплом з рідними та друзями й привітно приймати безліч людей».

Раніше подружжя показувало вертепи лише друзям. Але ті порадили радувати й інших людей. Так, десять років тому тут пройшла перша виставка. Тоді на ній було 400 експонатів. Колекціонери проводять виставку раз на три роки. Гості приїжджають із різних міст.

[гість виставки]:
«Незвичайна виставка. Тут так багато різдвяних вертепів з усього світу. Це дивовижно».

Виставка відкрилася 26 листопада і триватиме до початку січня. Жан-П’єр і Вероніка очікують, що за цей час її відвідає 3000 гостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 900 різдвяних вертепів із 70 країн зібрало подружжя з ФранціїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: