26.10.2024
Телеканал NTD

Біженці в Німеччині шиють захисні маски для стареньких

Біженці в Німеччині шиють захисні маски для стареньких

У цій швейній майстерні німецького міста Ютербог невтомно шиють захисні маски для обличчя. Виробництво організував іранський..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У цій швейній майстерні німецького міста Ютербог невтомно шиють захисні маски для обличчя. Виробництво організував іранський біженець Бабак Барз. У Тегерані він шість років володів ательє.

[Бабак Барз, біженець]:
«Маю досвід такої роботи, тому подумав, що теж можу допомогти. І маю друга-іранця, який також уміє шити».

Біженці шиють маски вже півтора тижня. Спочатку зробили 735 штук для будинку для людей похилого віку, а потім пошили й для адміністрації міста Луккенвальде. Колись іранець там навчався, тож вирішив віддячити працівникам ратуші.

[Елізабет Герцог-фон-дер-Гайде, мер Луккенвальде]:
«Під час кризи й за тривожних обставин це чудовий подарунок. Я бачу багато добрих і зворушливих вчинків, і це один з них».

У майстерні іранця також працює біженка з Афганістану. Усі зараз трудяться безкоштовно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біженці в Німеччині шиють захисні маски для старенькихЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: