19.11.2024
Телеканал NTD

Пуми, олені й менше сміття: як природа процвітає в умовах карантину

Пуми, олені й менше сміття: як природа процвітає в умовах карантину

Уже третя пума забрела до столиці Чилі міста Сантьяго за останні два тижні. Як і попередні..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Уже третя пума забрела до столиці Чилі міста Сантьяго за останні два тижні. Як і попередні дві, вона прийшла сюди в пошуках їжі. В умовах карантину в місті шум значно стих. Через це великі кішки сміливішають і досліджують більше територій.

Хижачку виловили всередині житлового комплексу.

[Орасіо Боркес, директор Служби сільського господарства Чилі]:
«Сьогодні чутно менше шуму. Через це тварини в пошуках їжі випадково забрідають у міста».

Пуму відправлять до зоопарку Сантьяго, щоби перевірити здоров’я. Якщо все гаразд, її, як і попередніх, відпустять у дику природу.

В умовах тотального карантину в містах тепер частіше зустрічають диких тварин. Приміром, на околиці Лондона можна побачити стадо диких оленів.

[Крістіна Елліс, жителька району Ромфорд]:
«Моя дочка вважає, що це Санта відправив оленів, бо всюди карантин. Вони мають стежити, щоб з усіма все було добре».

Оленів тут бачили й раніше. Але тепер на них зможе подивитися більше людей, бо через карантин багато хто виходить просто погуляти.

Раніше в об’єктиви телеканалів Уельсу потрапило стадо диких кіз, які бродять вулицями одного з міст і їдять кущі й траву.

Водночас мальовничі пляжі Колумбії значно почистішали. Зазвичай тут повно відпочивальників, але в середині березня країна закрила в’їзд для іноземних туристів, а ще запровадила загальний карантин.

[Ісіс Наварро, голова управління з питань туризму Санта-Марти]:
«У воді значно поменшало пластику. Сьогодні наші піски біліші й чистіші, фауна (гір) Сьєрра-Невади вільно ходить своїми місцями проживання».

Учені кажуть, що на пляжі повернулися птахи та інші тварини, яких раніше відлякував шум людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пуми, олені й менше сміття: як природа процвітає в умовах карантинуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Каталонія почне жорстко економити воду через велику посухуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСрібло в Єгипті — нове золотоРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: