24.04.2024
Телеканал NTD

Лікар з Ломбардії: «Я падав прямо в обійми хвороби»

Лікар з Ломбардії: «Я падав прямо в обійми хвороби»

Федеріко де Лука спеціалізується на лікуванні літніх пацієнтів. Проте нещодавно він сам опинився на лікарняному ліжку...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Федеріко де Лука спеціалізується на лікуванні літніх пацієнтів. Проте нещодавно він сам опинився на лікарняному ліжку. Захворівши на COVID-19 і провівши три тижні в реанімації, він уже одужує. Згадує, що перші симптоми в нього проявилися на початку березня.

[Федеріко де Лука, геріатр]:
«Другого дня, усього через 48 годин, я ніби втратив контроль. Наче земля поповзла з-під ніг, і я падав прямо в обійми хвороби».

Де Лука працює в Бергамо — місті, що розташоване в Ломбардії — італійському регіоні, який найбільше постраждав від епідемії коронавірусу.

Тут заразилося й померло дуже багато медпрацівників. Здебільшого через брак захисної екіпіровки й тестів на коронавірус.

[Лоренцо Маффіолі, головний лікар одного з медзакладів Варезе]:
«Це надзвичайна ситуація, до якої ніхто не був готовим. Та кожен з нас старався як міг, використовував увесь свій досвід. Можливо, у деяких місцях були певні збої, але система охорони здоров’я в Ломбардії дуже сильна, і за такого цунамі загалом відреагувала чудово».

[Чінція Гамбаріні, лікар]:
«Зараз на вигляд усе просто. Та спочатку нас буквально накрило цунамі, якого ніхто не очікував. Усе було зовсім непередбачуваним, ми не були готовими до такої надзвичайної ситуації».

Багато лікарів надіються, що уроки, які дістали через цю епідемію, допоможуть ефективніше підготуватися до нових можливих спалахів.

[Паоло Севергіні, лікар]:
«Якщо щось подібне станеться знову, ми будемо більш підготовленими, ніж раніше. Особливо з огляду на вибуховий характер епідемії в Італії і, зокрема, у Ломбардії».

Італія — одна з лідерів за кількістю померлих від коронавірусу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лікар з Ломбардії: «Я падав прямо в обійми хвороби»У Франції під час протестів фермерів загинула жінкаШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: