19.03.2024
Телеканал NTD

«Розумне» місто допоможе розв’язати проблему перенаселення в Найробі

«Розумне» місто допоможе розв'язати проблему перенаселення в Найробі

Щільні ряди будинків, проблеми з електрикою і стічними водами. Столиця Кенії розростається. Її ресурсів уже не..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Щільні ряди будинків, проблеми з електрикою і стічними водами. Столиця Кенії розростається. Її ресурсів уже не вистачає на нормальний розвиток інфраструктури. За останні 20 років населення Найробі збільшилося вдвічі й досягло чотирьох із половиною мільйонів.

[Анжела Мутуку, жителька Найробі]:
«Тут, де я мешкаю, проблема з освітленням. Навіть якщо відчинити вікно, світло закривають сусідні будинки. Під час дощів теж проблема. Дощову воду ніхто не збирає, і вона затоплює каналізаційну систему».

Розв’язати проблему перенаселеності має допомогти «розумне» місто Конза. Його зводять за 60 кілометрів від Найробі. Фактично це буде технополіс із комерційними будинками, підприємствами великих технологічних компаній, університетами, готелями й розважальними центрами.

У місті також зведуть недорогі житлові будинки з екологічних матеріалів і з якісною системою комунікацій.

[Беріл Омолло, співробітниця компанії Konza Technopolis]:

«Ми встановимо сантехніку з датчиками для автоматичного подавання й перекривання води. Це допоможе ощадливо її витрачати. А ще ми заохочуємо збирати воду, особливо в сезон дощів. Маємо резервуари, які можна наповнювати водою, яку потім використовувати в зливних бачках».

На дахах розмістять сонячні панелі. Вікна будуть із подійним склом, щоб ліпше утримувати тепло чи прохолоду в приміщенні. Жителі «розумного» міста матимуть доступ до інформації про загальне споживання електроенергії та води. Це допоможе ефективніше берегти ресурси.

Технополіс розкинеться на площі 20 квадратних кілометрів. На першому етапі зведуть житлові будинки, у яких буде майже 13 тисяч квартир. Цього року уряд Кенії виділив на розвиток проєкту 74 мільйони доларів США.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Розумне» місто допоможе розв’язати проблему перенаселення в НайробіУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруУ Кенії зростає кількість жертв повеней

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: